12 Haziran 2013 Çarşamba

Armutlu Tart


Meyvalı tartları herkes sever, hele de armut gibi tartın üzerinde güzel bir desen oluşturabilen meyvalarla yapılanlar daha da hoş oluyor ikram olarak. Hatta misafirliğe giderken pastadan daha iyi bir hediye alternatifi, taşıması kolay, herkesin seveceği garantili...

1 su bardağı +3 çorba kaşığı Un     
3 çorba kaşığı Sıvı yağ     
1 Yumurta     
Pudra Şekeri
5 çorba kaşığı Toz şeker                  
1 pk.Kabartma Tozu        
2 Armut         
Limon


Un, yumurta, yağ, 2 çorba kaşığı su, kabartma tozu ve şeker yoğurulup, tart kalıbının dibine yayılır. Üzerine doğranmış meyvalar dizilir. Üzerlerine pudra şekeri serpilir. Rende limon kabuğu ile süslenir. 180 C fırında 40 dak. pişirilir.

Afiyet Olsun.

Bizim buralarda yelkenliler, sürat tekneleri, eskisine göre oldukça temiz denizde yüzenlerle, sahilin tam zamanı başladı, kendimizi oralardan alıp eve giremiyoruz neredeyse..Bostancı sahilden bir fotoğrafla veda edeyim bugün de..Tatili özleyenlere gelsin...



1 yorum:

  1. Merhabalar canım,
    Armutlu tart harika görünüyor. Ellerine sağlık...Bloğunu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...