Bu sefer aman da kepekli, aman da pek sağlıklı, hem ceviz de var falan diye kandırmayacağım sizi. Evet, kepekli ama, abartıp çok yerseniz sizi kepek bile tutamaz, benden söylemesi..Siz en iyisi, tadımlık yiyin, azar azar..İşin sırrı yememekte değil, kararını bilmekte...
125 gr.Margarin
1 su bardağı Toz şeker
2 Yumurta
1 pk.Vanilya
1 su bardağı Kepekli Un
1,5 su bardağı Un
1 pk.Kabartma Tozu
1 su bardağı Ceviz İçi
Bir kapta küp kesilmiş margarin, şeker, yumurta, vanilya, unlar ve kabartma tozu yoğurulur. Dövülmüş ceviz içi eklenip, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Yuvarlanan hamurlar toz şekere bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 175 C fırında 25 dak. Pişirilir.
Afiyet Olsun.
Ümraniye Meydan'dan Atlı karıncalarla veda ediyorum bugün de..Ben bayılırım, sanıyorum tüm kızlar bayılır. Çocukluğumun bu eğlencesini gençliğimde Bakırköy'de açılan Carousel Alışveriş Merkezinde tekrar bulmuştum (ki aydınlatıcı bilgi olarak vermezsem dilim şişer, Carousel atlıkarınca demek zaten), 2000'li yıllarda da Bostancı Lunapark'ta, ama artık bindirmiyorlar bizi, olsun, seyretmesi de güzel...
Eline sağlık kurabiye nefis görünüyor...
YanıtlaSilKepekli un farklı olmuştur tadı, denemek lazım, ellerinize sağlık
YanıtlaSil