Ramazan yaklaşırken, hurmalar bollaşırken etrafta, hurmalı bir tarif. Gerçi artık eskisi gibi değil, yılın her ayı hurma bulunabiliyor, ama yine de insan alıştığı zamanlarda alıştığı tatlarla buluşmak istiyor yine de..Kurabiye gibi, kuru bir kek bu..Hamurumsu tatları sevmeyenler için.
3 su bardağı Un
2,5 tatlı kaşığı Karbonat
2 tatlı kaşığı Tarçın
1 çay kaşığı Tuz
1+1/4 su bardağı Toz şeker
1 su bardağı Esmer Şeker
3 Yumurta
2/3 su bardağı Sıvı yağ
1,5 su bardağı Ceviz İçi
1,5 su bardağı Kuru Hurma
Bir kasede un, karbonat, tarçın, tuz karıştırılır. Bir başka kasede toz şeker, esmer şeker, yumurta ve sıvı yağ çırpılır. Dövülmüş cevizler ve doğranmış hurmalar da karıştırılır. İçine unlu karışım eklenip, çırpmaya devam edilir. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltılıp 175 C fırında 40 dak.pişirilir. Fırından çıkınca 15 dak. Soğutulduktan sonra kalıptan çıkarılır.
Afiyet Olsun.
Ne zamandır yayınlamaya fırsat bulamadığım Redbull Uçuş Günü fotoğraflarımla merhaba diyeyim bu haftaya..Bu yıl Caddebostan sahildeydi ve yine çok eğlenceliydi, çook heyecanlıydı..Tabii Mayıs başında heyecan bunlardı bizim için, ayın sonunda dünyamız değişti...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ne dersiniz?