Bir doğum günü pastası..Sevgili Nurşen'in Nurlu Mutfağında yayınladığı "Karaorman" çeşitlemelerine benden de bir katkı olsun yer gelmişken...Hafif ama zengin bir pasta..İlk fırsatta denemeniz gerekenlerden...
1/2 paket Çikolatalı Pandispanya Un
2 Yumurta
½ kahve fincanı Su
Tarçın
175 gr.Dondurulmuş Böğürtlen
1,5 çay bardağı +3 çorba kaşığı Vişne Suyu
4,5 tatlı kaşığı Mısır Nişastası
1,5 çorba kaşığı Toz şeker
1 paket Vanilyalı Pasta Kreması
1,5 su bardağı Süt
50 gr.Margarin
50 gr.Çikolata Rendesi
Pandispanya Una yumurta, su ve tarçın eklenerek 8 dakika çırpılır. Yuvarlak bir kalıpta 160 C fırında 35 dakika pişirilir. 1,5 çay bardağı vişne suyuna nişasta ve şeker eklenerek pişirilir. Pasta kreması kalan vişne suyu, süt ve margarinle çırpılarak hazırlanır. Pandispanya enlemesine kesilerek 2 parçaya ayrılır. Arasına vişne karışımı sürülür. Üzerine pasta kremasının yarısı yayılır. Böğürtlenler dizilerek diğer pandispanya parçası üzerine yerleştirilir. Kalan krema ile pasta kaplanarak çikolata rendesi ile süslenir.
Afiyet Olsun.
Nefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEliftcim ellerine sağlık,nefis olmuş..Bu aralar karaorman meyvalı pastalara taktım,meyvaları gördükçe çeşit çeşit karaormanl pastaları geliyor aklıma.Seninkined bayıldım..sevgilerimle..
YanıtlaSil