27 Mart 2013 Çarşamba

Limon ve Üzümlü Kalpçikler


Yine minik minikler, tam atıştırmalık. Bu pasta kağıtlarının içinde servis de çok pratik oluyor..Üzüm olarak, şu büyük, "kan üzümü" diye satılan siyah üzümlerden kullandım, yaban mersini de neymiş, çook tavsiye ediyorum bu üzümü..

3 Yumurta Akı    
90 gr.Margarin    
1 tatlı kaşığı Rende Limon Kabuğu    
60 gr.Toz Badem    
120 gr.Pudra Şekeri    
35 gr.Un    
Kuru Üzüm    

Yumurta akları çırpılarak köpük haline getirilir. İçine eritilmiş margarin, limon kabuğu rendesi, toz badem, pudra şekeri ve un eklenerek tekrar çırpılır. Karışım birer tatlı kaşığı kalıplara doldurulur. Her birinin üzerine birer üzüm yerleştirilerek 180 C fırında 15 dak. pişirilir. Fırından alınınca 5 dak. dinlendirilir. Kalıplarından çıkarılır. Soğuduklarında üzerlerine pudra şekeri serpilir.  

Afiyet Olsun.

1 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...