25 Mart 2013 Pazartesi

Tuzlu Kurabiye


Hep tatlıdan gidiyoruz, olmuyor ki..Biraz da tuzlu, hem de içindeki sirke sebebi ile çıtır çıtır, mahlep sebebi ile hoş kokulu..

3 su bardağı Un    
1 çay bardağı Yoğurt    
2 Yumurta    
100 gr.Margarin   
1 çay bardağı Sıvı yağ
1 çorba kaşığı Mahlep                                 
2 çorba kaşığı Sirke             
1,5 çorba kaşığı Toz şeker
1 çorba kaşığı Susam                                   
1 çorba kaşığı Çörek otu       
1 çay kaşığı Tuz
1 pk.Kabartma Tozu                                   
1 çorba kaşığı Haşhaş

Bir kapta yoğurt, yumurtaların sarıları, küp kesilmiş margarin, sıvı yağ, mahlep, sirke, şeker, susam, çörek otu, tuz karıştırılır. Un ve kabartma tozu eklenerek yoğurulur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek oda sıcaklığında 1 saat dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, salyangoz gibi şekil verilir. Üzerlerine yumurta akı sürülüp, haşhaş serpilir. 180 C fırında 20 dak. pembeleşene kadar pişirilir. 

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...