14 Mart 2013 Perşembe

Evim, Güzel Evim...


Bir koşu gittim geldim işte. Sıcak mı sıcak memleket Adana'da bayağı üşüdüm ama, artık her şey yolunda..Hastamız iyi, biz rahatız. İstanbul ısınmış biz yokken, tezgahları çilekler doldurmuş. Belediye iyi çalışmış, her yer çiçeklenmiş, okullarda 23 Nisan hazırlıkları başlamış..

Evimi özlemişim kısacık birer haftalık bu ayrılıklarda..Ev beyaz demek, ev huzur, ev kırmızı elmanın kütürtüsü, ev bir tutam tarçın kokusu...

Evime merhaba, kendimize hoş geldin demek için bu elmalı kurabiyeler, evi ev yapan her şey var içinde, ev biraz da elmalı kurabiye demek galiba... 

3 Elma    
1 kahve fincanı Su    
1 çay kaşığı Tarçın    
3 çorba kaşığı Yoğurt    
3 su bardağı Un
125 gr.Margarin                        
½ Limonun Suyu       
1 pk.Kabartma Tozu    
4 çorba kaşığı Pudra Şekeri       
1 çay bardağı Toz şeker

Elmalar rendelenip, su ile pişirilir, içine tarçın eklenir. Bir kapta un, küçük kesilmiş margarin, limon suyu, toz şeker, yoğurt ve kabartma tozu yoğurulur. 15 dak. Dinlendirilir. Hamur kurabiye kalıbı ile kesilerek içine elmalı harç konup, yine kurabiye kalıbı ile kesilmiş diğer bir hamur parçası ile kapatılır. 200 C fırında 15 dak. Pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır. 

Afiyet Olsun, evinizin kapısını her açtığınızda dışarıya evinizin bereketi ve mutluluğun kokusu taşsın.. 


2 yorum:

  1. Bugün bloglarda birbirinden güzel tarifler var, ellerinize sağlık:) Hastanızın iyi olmasına da çok sevindim. Elmalı kurabiyenin böylesi de çok hoşmuş kalıpla kesip üstüne hiç kapatmadım içi dolu dolu oluyordur. Afiyet olsun:).

    YanıtlaSil
  2. Evet, ısırdıkça içinden fışkırıyor, denemelisin mutlaka..

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...