24 Mart 2013 Pazar

Dulce De Leche CheeseCake


Şimdi de gelelim Dulce De Leche'li tarife..tarif PelinChef'ten.

1,5 paket Labne Peynir    
1 çay bardağı Toz şeker    
½ pk.Hazır Krema    
2 Yumurta    
1 pk.Vanilya                     
2 çorba kaşığı Dulce De Leche    
60 gr.Margarin
1 pk. Ufalanmış Yulaflı Bisküvi


Kelepçeli kek kalıbının dibine yağlı kağıt yerleştirilir. Kalıbın tabanı ve kenarları alüminyum folyo ile kaplanır. Margarin eritilip, ufalanmış bisküvi ile karıştırılır. Kalıbın dibine bastırılarak yayılır. Bir kapta dulce de leche dışındaki tüm malzeme çırpılır. Karışımın 2/3lük kısmı bisküvilerin üzerine dökülür. Kalan kremaya dulche leche eklenir. Tekrar çırpılıp, kalıptaki kremanın üzerine gezdirilir. Kalıp, içi su dolu bir tepsiye yerleştirilerek, 180 C fırında 40 dak. pişirilir. Süre sonunda fırın kapatılarak, iyice soğuyana kadar fırının içinde bekletilir. Buzdolabına alınıp, bir gece de buzdolabında bekletilir. Ertesi gün kalıptan çıkarılıp, üzerine kakao ile süslemeler yapılarak servis yapılır.                                


Ben üzerinin süsleri için kağıttan oluşturduğum şablonları kullandım..Bunları pastanın üzerine yerleştirip, kakao serpince, geriye harika desenler kaldı...


Bu da içinin görünüşü..Oldukça koyu kıvamlı, pasta gibi bir pasta oluyor. Afiyet Olsun, Kolay gelsin...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...