4 Ocak 2013 Cuma

Tel Kırma Abajurlarım

PC143463

Söylemiştim, inanmamıştınız, tel kırma bile olsa, ben öyle masa örtüsü, tepsi örtüsü ile kalamam, abartırım demiştim, işte abajur süsledim, belliydi buralara varacağı bu işin..:)

PC143464

Örneği örtüde kullandığım desene benzeterek, biraz da abajura yakışabilecek hale getirerek ben uydurdum. "Eli Belinde" motifine benzememiş mi halılardaki?

PC143465

Krem rengi tül üzerine gümüş telle işledim. Tabii abajurun kaplaması da bana ait. İkea'dan aldığım düz beyaz abajur kalpağının (yeni nesil başlık diyor galiba, bizim çocukluğumuzda kalpak denirdi, şimdi bu kelime sanıyorum küfür çağrışımı yapıyor sadece:) )   üzerine tülü yerleştirip, alt kenarına hazır boncuklu perde süsünü yapıştırıp, hem alt hem de üstüne de hazır bordür yapıştırdım. Aynı bordürden abajurun seramik gövdesine de yapıştırıp, tam takım haline getirdim. Abajurcuya falan veremezdim, biliyorsunuz, ben ne öğrendiysem gaddar küçük esnaf sayesinde öğrendim, onlar işçilik fiyatlarını artırdıkça, ben kendi göbeğimi kendim keser oldum ki, herkese de şiddetle tavsiye ederim.

PC143466

PB273417

Bu hanım da "bizim adam"ın yeni aşkı. Aralarındaki aşkı anlatamam, üzerime kuma gelmek üzere resmen. Onu görmek için sokağa çıkar olduk, her seferinde yolumuzu onun nöbetçi olduğu çöp bidonundan geçirir olduk. O ne işve, o ne cilve, onlar ne yumuşak tüyler, ne kısık bakışlar, görmelisiniz....anlatmakla olmuyor :)

10 yorum:

  1. :)) Elif Hanım, öncelikle tel kırmaları uzaktan hayranlıkla izlerim gerçekten, bir gün onlarla da bişeyler yapmak istiyorum ama, gözümde ağır bir iş gibi görünüyor ve tam bir planım olmadan yola çıkmakta zorlanırım çoğu zaman bir Boğa insanı olarak. Yol haritam zihnimde çakmadıkça öylece hayran izlerim:)).

    Kedi ile ilgili tanımlarınıza bayıldım. Hehehe.. aynı öyle yapıyorlar aynı, benim de eşimle araları çok daha iyi, beni de çok seviyorlar ama eşim bana göre daha çok uğraş veriyor onlara, belki de ondan:)). Şu yeryüzündeki tüm canlılar ne kadar masumlar aslında bir lokma ekmek karşısında bile çok minnettar kalıyorlar. Tatlı, masum şeyler, eh Allah muhabbetinizi arttırsın diyorum, alışırlarsa size asla vazgeçmezler:). Pek de şirin yavrum benim.

    YanıtlaSil
  2. vayy harika olmuş. gerçek el emeği eser olmuş. Maşallah elinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  3. Harikasın! On marifet senin adın. Tel kırma ha! Başka ne kaldı denemediğin ?
    Şık olmuş, hakkını vermişsin bu işin de.

    Sizin eve bir dört ayaklı alma zamanınız gelmiş ,benden duymuş olma :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçen bahar sapancadaki evimizi boşalttık,kangal kızımız oğlumuzdan ayrıldık. Bu travmayı atlatabilirsek, inşallah, ama hala onların kokuları burnumuza geliyor..Acımız biraz dinince mutlaka...

      Sil
  4. harika olmuşlar, ellerinize sağlık,

    YanıtlaSil
  5. Abajurlar süper olmuş, bayıldım.
    Elif hanımcığım, senin yapamadığın bir iş var mı, vallahi hayranım sana...

    Hayvanların saf sevgisi, yaratılıştan gelen güzellikleri bambaşka oluyor.

    YanıtlaSil
  6. Harika bir çalışma olmuş ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. hiç aklıma gelmezdi telkırmayı abajurda görmeyi:) yakışmış ama elinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  8. Elifcim, harika olmuş abajurların, ben bu tel kırma işini denedim beceremedim biliyor musun:) helal sana:)

    YanıtlaSil
  9. abajurlara hayran kaldım ne kadar güzeller ellerine emeklerine sağlık

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...