24 Ocak 2013 Perşembe

Patatesli Sosisli Poğaça

PC093453

Poğaçalarda tercihim genellikle daha hafif bulduğum peynirliler, biliyorsunuz..Ama, içindeki patatese rağmen, bu da oldukça hafif. Tam da nişastaseverler ve şekersavarlar için:))

110 gr.Margarin  
1 çay bardağı Sıvı yağ  
1 çay bardağı Yoğurt  
3 Yumurta  
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Toz şeker                               
1 pk.Kabartma Tozu   
6 su bardağı Un
3 Patates                                                     
4 Sosis                        
1 çay kaşığı Karabiber 

Patatesler haşlanır. Margarin eritilip bir kapta sıvı yağ, yoğurt, 1 yumurta ile çırpılır. Tuz, şeker ve kabartma tozu ilave edilir. Un eklenerek hamur yapılır. Üzeri kapalı şekilde oda sıcaklığında 1 saat dinlendirilir. Patatesler rendelenir. Üzerine küp doğranmış sosisler, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde açılır. İçlerine birer yemek kaşığı patatesli harç konup, kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine 2 yumurtanın sarısı sürülür. 175 C fırında 40 dak.pişirilir. 

Afiyet Olsun..

P1153629

İmza:Kızın'ı aldığımdan beri elimden bırakamıyorum. Baştan sona ilk okumanın ardından, açıp açıp, önüme gelen mektubu okuyorum, ilk okuyuşumda güldüklerime ağlıyor, ağladıklarıma gülüyorum ve ben anladım ki, sevgisini gösteren, gösteremeyen, doğasında babalık olan, olmayan tüm babaları seviyorum. Keşke annelik-babalık araba kullanmaktan kolay bir şey sanılmasa da, bir testten geçirilse insanlar, bir diploma, bir sertifika, bir eğitim alsalar..İnanın daha az sorunlu insanlar yetiştirirdik, bu kitabı okurken, hatta aslında uzaktan gözlemlediğim her ebeveyn çocuk ilişkisinde bunu düşünüyorum..Zor iş, çooook zor..

3 yorum:

  1. On yüz milyon bin çeşit tuzlu da olsa içinden ilk seçip yiyeceğim puaça olacaktır. O kadar severim yani. Sosisle aram yoktur ama patatsli mi ? Mmmm! nefis
    nefis!

    İmza Kızın'ı ben de okudum -okuyorum- benden rahmetli babamı anlatmamı isteselerdi ne yazardım diye düşünüyorum. Acı verirdi herhalde!

    Çocuk yetiştirmek gerçekten de çok zor iş çok!

    YanıtlaSil
  2. tam da açım şuan bu görüntüye daha fazla dayanamıcam ellerşnize sağlık. imza kızın adlı kitabı okumadım.çok duygusal sulu gözlü biriyim.bu tür kitaplara hiç dayanamam üstüne üstlük babam hayatta yokken hiç okuyamam.

    YanıtlaSil
  3. poçalar harika görünüyor akşam yemeği öncesi görüntü iştahımı açtı :)ellerine sağlık..
    güzel kitaba benziyor alınacaklar listeme not ediyorum teşekkürler..

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...