19 Şubat 2016 Cuma

Ucuz hediyeler kesmez beni..


Ucuz hediyeleri sevmem ben, pahalı olmalı..Paha biçilemez olmalı, kimsede olmayan olmalı hediyelerim..Bilir sevdiceğim bu huyumu..Ondan zordur beni hediyelerle memnun etmek, çok özel şeyler beklerim özel günlerde..


Mesela kocaman bir sarılma beklerim yeni yıl gelirken özellikle de..Geçen yılın tüm sıkıntılarını unutturacak kadar sıkı, gelecek yılın umutlarını hissettirecek kadar sıcak..Öyle ucuzuna, basitine kaçılmamalı ama, sevgiyle, şefkatle, koccamaaan bir sarılma beklerim..

Sevgililer günü geldi mi, kocaman bir tebessüm lazım bana, paha biçilemeyecek kadar sıcak, "iyi ki varsın "dercesine parıldamalı dudakların arasından o 32 diş ve kestane gözler..Hani dünyayı verseler başkasına verilmeyecek kocaman bir gülümseme..

Yıl dönümlerimiz...Dostluğunu aşkına katıp çıkmalı sevdiğim karşıma, kimseye duymadığı güveni duyarken, kimseye vermediği sevgiyi vermeli aynı zamanda..Kocaman bir paket olur bu, taşıması zor, ne zaman nereden tutacağını bilmesi zor, tecrübe lazım, beceri lazım, cesaret lazım..Ama olsun, ben isterim, oldu mu böyle olmalı hediyem..

Doğum günümde zaten listem kabarık olur..Tek taş gibi parıl parıl parıldayan bir öpücük, huzurlu bir uyku uyumamı sağlayacak yalansız-dolansız bir karakter, beni baymadan güldürecek ince bir zeka, yaşlılığımda dönüp dönüp hatırlayacağım hoş anılar..  


Zor beni mutlu etmek, beğeneceğim hediyeyi şu uzun hayatta her ortamda, her şartta, hep ilk günkü gibi bana vermek, biliyorum. Bir kredi kartı ile herkesin herkese alabileceği, "paha"sı kime ve neye göre tartışmalı bir şeyler sardırıp, süslü kutularıyla mum ışığında karşısındakine uzatmak ne kadar kolay, ne kadar hızlı, ne kadar ucuzsa, o kadar zor yıllar geçerken o ilk günlerdeki sarılmaları, gülümsemeleri, dostluğu ve sevgiyi, ilgiyi ve emeği, hele de saygıyı sunabilmek karşındakine..Ama becerebilirse insan, hele de 10 yılları devirirken becerebilirse hala, işte paha biçilemez olan da bu..Zaten ucuz hediyeler kesmez beni..  

3 yorum:

  1. Birlikte zaman geçirmekle, uzun yılları, zorlukları birlikte katetmekle, emek vermekle alakalı bu senin hediyedeki "seçiciliğin" sanırım...
    Sevdiceğin de ne güzel bilmiş bak...
    Muhabbetiniz hep bol olsun, aşkla bin yılınız daha olsun yaşayacak Elifcim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amiin, darısı bunu dileyenlerin başına olsun..

      Sil
  2. işte bu...Ben buna gönül zenginliği derim hep anlayana.Tebrikler tüm yaratıcılığınız ve emekleriniz için.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...