23 Şubat 2016 Salı

Müziğe Bayılırım, hele de Fındıklısına


Bahar "geliyorum" diyor, ayak seslerini duyduk bugün..Cüce şubat gitti mi, Mart da şöyle bir 15 gün kapıdan baktırdı mı, tamamdır bu kışın işi biter..Bahar gelir, yaz gelir..Kuşlar şarkı söylemeye başlar her yerde, müzik olur her yerde, müzik, hep müzik..



Eşim için bu kurabiyeler..Gitarsever aslında tam bir müziksever..Dinlemeyi ve teli olan her şeyi çalmayı çok sever, bahsetmiştim daha önce..Ben de yemeyi, hele de kurabiyeleri..Bu ikisinin karışımı böyle oluyor işte, karşınızda, Fındıklı Kurabiyeler..


500 gr.Un     
250 gr.Margarin     
250 gr.Pudra Şekeri     
50 gr.Dövülmüş Fındık     
2 Yumurta     
1 pk.Vanilya     
1 çorba kaşığı Kakao
Süslemek İçin:Şeker Hamuru

Bir kapta oda sıcaklığındaki margarinle kakao dışındaki tüm malzeme yoğurulur. Hamurdan yumruk büyüklüğünde bir parça ayırılarak, bu parçaya kakao eklenerek yoğurulur. Hamurlar merdane ile açılarak kurabiye kalıpları ile kesilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 175 C fırında 15 dak. Pişirilir. Oda sıcaklığına geldiklerinde şeker hamuru ile süslenir.  

Afiyet Olsun, günleriniz müziksiz geçmesin..

4 yorum:

  1. Çok güzel olmuş kurabiyeler ellerinize sağlık,yaz daha geç gelir buralara,kuşlar daha geç şarkı söyler ama yinede azgın kış geride kaldı...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi ama? az kalsın, geride kalsın artık..

      Sil
  2. Böyle kurabiyeler tam bir şifa hem mideye hem göze hem ruha hitap ediyor afiyet olsun hep mutlu kalın .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, inşallah hepimiz, hep mutlu olalım bu bahar..,

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...