25 Şubat 2016 Perşembe

Ekmeğimiz Fındıklı, Marmelatımız Baharatlı


Ekmeğimiz fındıklı bugün..İçi de dışı da bool fındıklı..Kek gibi, kurabiye gibi ama tuzluya ayrı, tatlıya ayrı uyum sağlayan bir lezzet. Ben çok severim fındıklı, cevizli, zeytinli, şunlu, bunlu ekmekleri..Katığa gerek yok, katığı içindedir onların.. 


Marmelat da bildiğiniz kırmızı erik marmelatı..Ama pişirirken içine biraz zencefil, çubuk tarçın ve karanfil ekledim..Pasta gibi bir şey oldu yahu, marmelatlıktan çıktı..Böyle bir ekmeğin yanında, ekmeğe katık değil artık o da, dost, akraba belki, ama tamamen kendi karakterinde, tamamen ayrı bir kişilik..


Marmelatın anlatacak başka bir şeyi yok, ben çavdarlı bu güzel ekmeği anlatayım, uzun ve şık kahvaltı sofralarına eklemeyi unutmayın..

175 gr.Çavdar Unu     
175 gr.Buğday Unu     
15 gr.Instant Maya     
75 gr.Fındık     
1,5 çay kaşığı Tuz


Bir kapta unlar, maya, 225 ml. Ilık su ve tuz yoğurulur. Üzeri kapalı şekilde oda sıcaklığında 1 saat bekletilir. Fındık irice dövülür. 1 çorba kaşığı üzerine serpmek için ayrılıp, kalanı hamura karıştırılır. Hamur tekrar yoğurularak yağlanmış dikdörtgen bir kek kalıbına yerleştirilir. Hamurun üzeri biraz ıslatılarak üzerine fındıklar serpilir. Oda sıcaklığında 45 dak. daha bekletilir. 230 C fırında 30 dak. Pişirilir. Fırından çıkan ekmeğin üzerine ıslatılıp sıkılmış bir mutfak havlusu örtülerek birkaç dakika bekletildikten sonra ekmek kalıptan çıkarılır.   

4 yorum:

  1. Elif hanım bendeniz kekin üzerine reçel koyup yiyenlerdenim.Bu tarif tam bana göre hiç değilse şekeri az yemiş olurum.En kısa zaman da deneyeceğim.Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, sırf bu yüzden pazar kahvaltılarında kek yapıyorum, ekmek yerine kekime reçel sürebilmek için..Kek bulamayınca da belediyenin kayısılı ekmeğinden..Memnun kalacaksın o zaman, kesin..Şimdiden kolay gelsin, afiyet olsun..

      Sil
  2. Ne güzel gözüküyor ekmeğin Elif, marmelat da süper :) Ben de kahvaltıyı, reçelsiz, marmelatsız düşünemiyorum. Aklım almıyor bir türlü reçel sevmeyenleri, aklım çıkıyor evdeki bitiverecek annem yenilerini yapamadan diye :)
    Afiyetler olsun şekerim, ellerin dert görmesin :)

    YanıtlaSil
  3. ekmeklerinin hayranıyım, kaç kez yazdım yine yazıyorum.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...