12 Şubat 2016 Cuma

Bol Bol Çikolata


Sevgiyle, aşkla ne kadar ilgili değil mi çikolata? Hoşlandığı kıza çikolata veren küçük oğlanlardan, kız istemeye giderken götürülen bir kutu çikolataya, kalbin deli gibi çarptığı her yerde çikolata olduğundan mı bu kadar tatlı? Çikolata sevmeyen kaç kişi tanıyorsunuz etrafınızda? Ne var bu büyülü lezzette bu kadar kendini peşinden koşturacak? 


Ben de çikolataseverlerin önde gelenlerinden olarak çikolatalı bir kek tarifi paylaşmak istedim sevgililer günü yaklaşırken, hatta çalışan çiftler için genellikle sevgililer gününe dönüştüğü için zaten özel olan hafta sonu gelirken..Sade bir kek, bol çikolatalı bir sos..Aşk da zaten böyle bir şey değil mi? En sıradan, en sadenin, sizden başka kimsenin görmediğinin, farketmediğinin, gelip hayatınızın tam ortasına bomba gibi düşmesi ve bu lezzetle sarhoş geçen günlerin başlayıvermesi aniden..Çikolata gibi hiç eskimeden ve hiç eksilmeden.. 

150 gr.Margarin     
150 gr.Toz Şeker     
2 Yumurta Akı     
60 gr.Un     
60 gr.Nişasta     
30 gr. Kakao     
6 Yumurta Sarısı     
160 gr.Bitter Çikolata     
130 gr.Hazır Krema

Bir kapta oda sıcaklığındaki 125 gr.margarin şekerle çırpılır. İçine yumurta sarıları, un, kakao ve nişasta eklenerek çırpmaya devam edilir. Ayrı bir kapta kalan toz şekerle yumurta akları çırpılarak kar haline getirilir. Spatula ile karıştırılarak yumurta sarılarına eklenir. Kalıplara doldurularak 175 C fırında 40 dak. Pişirilir. Bir tavada krema ısıtılıp içine bitter çikolata eklenerek ateşten alınır. Çikolatalar eriyip karışım oda sıcaklığına geldiğinde kekler çikolataya batırılarak kurumaya bırakılır. Üzerleri pasta şekerleri ile süslenerek servis yapılır. 

Afiyet Olsun..Dilerim tüm aşklar böyle çikolata tadında, çikolata gibi doyulmaz, bıkılmaz, vazgeçilmez olsun.. 

3 yorum:

  1. Oh çikolata sevilir. Ellerine sağlık son dileğin için amin diyorum

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyorlar, ağız tadınız hep yerinde olsun.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Offff... Görüntüsü yeter!

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...