15 Şubat 2016 Pazartesi

Ballı Zencefilli Günler


Grip kapımızı çaldığı an, öksürük de başlayınca biraz, hemen balla zencefili karıştırıp yaptığımız macunlara geçiş yaptık biz de hızla..Sabah bir fasıl, akşam bir fasıl zencefil çaylarını da balla tatlandırarak içmeye başladık..Faydası? İlaçsız 7 gün, ilaçla 1 hafta, çayların yardımı ile de 2. haftaya sarkmadan topladık galiba..Ama bal ve zencefilin o uyumu..Onun için grip beklemeye gerek var mı?   


Peki zencefilli kurabiye için yılbaşını beklemeye gerek var mı? Zencefile balı, tarçını ve karanfili ekleyince tam da bir kış lezzeti haline gelen bu Ballı Zencefilli Kurabiyeler, gribe karşı vücut direncini artırır mı bilmiyorum ama, yoğun ve karanlık gündeme karşı sinirleri biraz yatıştırıp, insanın ruhuna ışık, umut ve yaşama sevinci verdiği kesin..


350 gr.Un     
160 gr.Toz Şeker     
150 gr.Margarin     
150 gr.Bal     
12 gr. Toz Zencefil     
10 gr.Toz Tarçın     
5 Dövülmüş Karanfil     
½ pk.Kabartma Tozu     
1 Yumurta     
Tuz
Icing: 
300 gr. Pudra Şekeri     
1 Yumurta Akı     
1 tatlı kaşığı Limon Suyu

Bir kapta küp kesilmiş margarin diğer tüm malzeme ile yoğurulur ve 2 saat buzdolabında bekletilir. Süre sonunda unlanmış tezgahta merdane ile açılarak kurabiye kalıpları ile kesilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek 180 C fırında 10 dak. Pişirilir. Kurabiyeler oda sıcaklığına geldiğinde bir kasede icing malzemesi çırpılır. Bir buzdolabı poşetine doldurulup, köşesi kesilen buzdolabı poşetinden sıkılarak kurabiyelerin üzerleri süslenir.                 

Afiyet Olsun, tüm hastalara geçmiş olsun..

6 yorum:

  1. Geçmişler olsun Elifçim... Zencefilli kurabiyeyi çok sık yapıyorum ben de, çocuklar bayılıyor ;) Yılbaşı beklemeye gerek yok tabii ki, aşure için de aşure ayını, güllaç için ramazanı beklemek gerekmediği gibi ;) Ne zaman gönlümüz çekerse o zaman :)
    Not: Kurabiyelerin altındaki kırkyamaya ayrı bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma, o da yeni sevdam, anlatacağım bir ara..Çok sevindim böyle dikkat çekmesine ayrıca tabii..

      Sil
  2. geçmiş olsun.
    kurabiyelerle pek aram yoktur ama zencefil-bal-limon üçlüsünü çok severim.
    olsa da içsem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke mümkün olsa da buradan bir fincan gönderebilsem :))

      Sil
  3. Merhabalar,
    Kimisi zorla şifa olsun diye kullanır ama ben çok seviyorum zencefili ve zencefilli her şeyi, sık da kullanırım, nane gibi ferahlatıcı bir aroması var ya hoş geliyor bana:)))
    Ben de beklerim sayfama sizi...
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,

    Sağlıklı beslenme ve düzenli spor yaparak bazı bitki ve meyve çaylarını içmek kilo vermeyi hızlandırıyor.

    Kış aylarının vazgeçilmezi; zencefil çayı. Geçtiğimiz kış aylarında neredeyse her gün limonlu zencefil çayı içtim. Zencefil çayı, özellikle grip olduğum zamanlarda kendimi daha dinç hissetmemi sağlıyordu. Boğazımı hafiften yakan tadını seviyorum. Bir de zencefil çayı mide bulantısıyla öksürüğe de çok iyi geliyor. Zencefil; doğal ve sağlıklı bir yağ yakıcıdır. Aynı zamanda zencefil çayı, içtiğinizde vücudunuzda bir sıcaklık oluşmasını sağlar. Metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sistemini hızlı bir şekilde çalıştırır. Zayıflamaya yardımcı olan çaylar hakkındaki yeni yazımı okumanız için sizinle de paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kilo-vermeye-yardimci-5-cay/

    Güzel okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...