8 Aralık 2015 Salı

Tam da Kar Zamanı



Aslında tam da kar zamanı bu zamanlar..yılbaşı gecesi dediğin karlı olmalı..Karlı olmalı ki Noel Baba ve geyikleri kızağı karda son hızla sürerken, tüm çocuklu evlerin hediyelerini yetiştirebilmeli evlere, hediyesiz tek bir çocuk kalmayana kadar tam da o gece..

Ama maalesef İstanbul, Şubat-Mart aylarından önce pek kar keyfi yaşayabilen bir şehir değil. 2 bilemedin 3'ü geçmez benim yılbaşında kar yağışı gördüğüm seferler ki onlar da öyle cılız, öyle sulu karlardır ki, yağması ve ortadan kaybolması bir olmuştur hep..Ama kar, kış ve bunlara ilişkin süslemeler hep baş tacımdır bu yüzden belki de evin içinde..Etrafta kışa dair bir şeyler,havada tarçınlı karanfilli kurabiye kokuları, öğleden sonraların loşluğunda yakmaya başladığımız mumlar ve "jingle bells"..Yılbaşı havalarını pek seviyorum ben..



Pelüş ile oynamaktayım hala beni bıraktığınızdan beri, aynı kitaptan çalışmalara devam..Eline aldığı kitabı bitirmeden bırakmayanlardanım ben..Hepsini deneyebileceğimi gözüm kezmezse yemek kitabı bile almayanlardanım. "Başında sonundan, az da ortasından" bana göre değil, başlamalı ve bitirmeliyim ben, disiplinliyim, ya da öyle olmaya, hiç durmadan üretmeye, tamamlamaya, tamamlanmaya çalışıyorum çalışıyorum şu zaman denen gürül gürül akan nehre kapılıp da bir gün aniden, elimden televizyon kumandası dizi tekrarları arasında zap yaparken öbür tarafa göçüp gidivermemek için aniden :))   

Neyse, konumuza dönelim, patenlerim şık olmamış mı?

8 yorum:

  1. patenlere bayıldım..
    ellerine sağlık elif..
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. bayıldım :) Nefis olmuşlar hem de ;)
    Ben de kar duasına çıktım-çıkacağım, o derece diyim sana ;)
    Yalnız idrak edemedim ben tam, bir yemek kitabındaki tüm tarifleri yapmak? Yok, edemeyeceğim de sanırım, helal sana ama ne zor be arkadaşım bu anlattığın şey ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ee, normal değiliz işte, anla durumu :))

      Sil
  3. Patenler çook ama çoook guzel...
    Eskiden Ankarada yilbasinda mutlaka kar olurdu, artik oranın bile iklimi çok değişti, Denizlide ise hemen hemen hiç yagmiyormus gecen sene haric tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küresel ısınma diye ilk söylediklerinde anlamamıştık, işte görmeye başladık sonunda maalesef :(

      Sil
  4. Bayıldım patenlere;)) dediğin gibi yılbaşı, karlı, Santa'lı, kızaklı, Ren geyikli olmalı;)) şık ve sevimli bir çalışma olmuş ellerine sağlık Elifciğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de sesimizi duyururuz, dualarımız kabul olur, bu sene bir değişiklik olur..Umudumuzu kaybetmeyelim yine de..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...