14 Aralık 2015 Pazartesi

Keçeye Bulaşan


Keçe her zaman güzel, hem dokusu güzel, hem keçe ile oynayarak bir şeyler üretmesi..Ama özellikle de kış, hele de yılbaşı keçesiz olabilir mi hiç? Nasıl ki Noel Babasız, kardan adamsız olmazsa, keçesiz de olmaz bence..


Keçenin üzerine işlenen pullarla ışıldayan kapı süsleri bunlar..Işıltısı pullardan, zarafeti incecik iğnelerle ve incecik ipliklerle ince ince birleştirilip bir resim gibi  ortaya çıkışından..

Vakti bol oldu mu insanın şu emeklilik günlerinde, her şeyin incesi, el oyalayanına kayıyor gönlü kendi zamanını kendi planladığınca yaşayabilmenin şımarıklığı ile işte..Kalın kalın üst üste yapıştırınca olmaz mı hiç zaman yoksa? Olmaz mı, her türlüsü çok güzel olur.


Kalıpları internetten buldum, bana kalan sadece renk renk keçeleri bir araya getirip dikmek oldu aslında..Yani daha önce keçe ile uğraşmayı denemeyenler için bile kolay bir çalışma..Eğer yılbaşına yetiştiremezseniz bile, 2016'nın yapılacaklar listesine keçeden bir şeyler mutlaka ekleyin bence, keçeye bulaşan kolay ayrılamıyor..





9 yorum:

  1. Bol vakit boşa geçmemiş, her ayrıntı çok güzel olmuş. Atkinin boncuklar, kartanesinin pulları. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuşlar .Ben de keçeden çanta yaptım yakında blogda olur.Bu arada son zamanlarda populer olan bir mimle seni mimledim baksana:)

    YanıtlaSil
  3. Çok tatlılar. Keçe ile çalışmayı ben de çok seviyorum.
    Üzerlerine boncuk işleyince daha da ayrıntılı olmuş, çok hoş bir hava katmış boncuklar. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Kalıpları da isteriz Elif.
    Çok güzel bunlar, bayıldım :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Tülincim. Kalıpları şu linkten bulabilirsin..Kolay gelsin şimdiden, sevgiler..
      https://picasaweb.google.com/101330891946157793724/BucillaFeltDoorHanger#5524980462194715794

      Sil
  5. Ne güzel olmuşlar, en çok da o çubuk boncuklarla yaptığın kartanesine hayran kaldım Elif. Keçeye bulaşan bir daha ayrılamıyor demişsin ya, en büyük örneği benim sanırım, hiç bıkmadım senelerdir keçeden :)
    Noel babanın sakalları keçe değil gibi, ne güzelmiş ama, ne ki o?
    Ellerine sağlık canım benim, harikasın :)

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel olmuşlar, en çok da o çubuk boncuklarla yaptığın kartanesine hayran kaldım Elif. Keçeye bulaşan bir daha ayrılamıyor demişsin ya, en büyük örneği benim sanırım, hiç bıkmadım senelerdir keçeden :)
    Noel babanın sakalları keçe değil gibi, ne güzelmiş ama, ne ki o?
    Ellerine sağlık canım benim, harikasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, gerçekten çok haklısın..

      Yok, o da keçe, ince bir keçe olduğundan, kenarlarından da dikince öyle görünüyor galiba, bildiğin-ki sen keçenin ustasısın daha iyi bilirsin malum-ince keçe :))

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...