10 Aralık 2015 Perşembe

Daldan Dala




Bir yandan yılbaşı süslemeleri yapma telaşı ve her zaman olduğu gibi hayalindeki her şeye başlamak için Aralık'ı beklemenin getirdiği "iki ayak-bir pabuçta" durumu, bir yandan bebek dikmeyi öğreneceğim diye dikiş makinasının başından ayrılamama hali, diğer yandan Hardanger kareleri içinde kaybetme kendini, bir de denenecek bir dolu tarif..Daldan dalayım bu aralar, hangisine konayım, hangisinden atlayayım, bilemiyorum bu aralar.



Sabahları vakitlice kalksak da, ikimiz iki koldan evimize çeki düzen verirken, öğle yemeği hazırlıklarını da hallederken ben bu arada, öğlen geliveriyor hızlıca..Öğleden sonra yürüyüş zamanına kadar aradan bir şeyler çıkarıverirsem ne mutlu bana, akşam olmadan üretim başlamaz oldu bu aralar bizim evde.. Şu günlerde gün içinde tamamlayabildiğim her şey, kaçamak yapar gibi, hızlıca, hele de fotoğraf çekmesi..O nadir ve cılız ışığı bulutların arasına saklanmadan yakalayıp hapsedivermeyi becerebilmek bir film karesine, çok zor bu aralar..

Yine de sofralarımızdan ve yeni lezzetlerden vazgeçmek yok tabii..Vakit ne kadar kısıtlı da olsa, öğle yemeğine sıcacık bir mısır ekmeği de yetiştiremeyecek değiliz ya? Yeter ki yapacak heves, tadacak sıhhat, paylaşacak bir can olsun. Hellimli ve biberli bir mısır ekmeği gibi tadı güzel, görüntüsü güzel olsun bir de..

300 gr.Mısır Unu     
150 gr. Buğday Unu     
1 tatlı kaşığı Tuz     
1 su bardağı ılık Su     
1 çorba kaşığı Toz şeker     
1 pk.Instant Maya     
1 kahve fincanı Sıvı yağ     
1 kahve fincanı Haşlanmış Tane Mısır     
150 gr.Hellim Peyniri     
½ demet Dereotu     
1 Kırmızı Biber

Tüm ekmek malzemesi yoğurulup, oda sıcaklığında üzeri kapalı şekilde 30 dak. Bekletilir. Tekrar yoğurularak yağlanmış bir kalıba yerleştirilir. 30 dak. Daha oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak bekletilir. 200 C fırında 25 dak. Pişirilir. 

Afiyet Olsun..

Kucak dolusu sevgilerimle..




6 yorum:

  1. Pek lezzetli gorunuyor, sizlere afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Pek lezzetli gorunuyor, sizlere afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Mısır ekmeği harika gözüküyor afiyet olsun.Kızaklı panoya bayıldım ellerine sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen yılın çalışmalarındandı panom, beğenmeneize çok sevindim.

      Sil
  4. Kızaklı panoyu ben de çok beğendim. Ekmek harika görünüyor afiyet olsun .
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...