3 Haziran 2015 Çarşamba

Hava Kapalı Olunca


Şu gri bulutlar güneşin önünü kesip, açık pencereden içeri birazdan yağacak yağmurun o nemli esintisi girerken çay keyfi de başka olmuyor mu sizce de? İster pencere kenarında bir koltukta, ister merakla bir kitabın sayfalarını çevirirken, ocakta demlenen çayın kokusu fırından yükselen kokularla karışırken, yağmuru daha çok sevmiyor mu insan?

Mideyi tıka basa doldurmadan, biraz damağa, biraz göze hitap eden küçük bir şeyler atıştırırken insan akşam üstleri, sanki günün kalanı için de enerjisini topluyor, yenileniyor. Seviyorum bu minik atıştırmalıkları ben..
  

Hazır milföy hamurundan olduğu için çok kolay bu Papatya Börekleri..Yani aklınıza düştüğü an kalkıp, pişirip, aynı anda çayı da hazırlayıp, en çok yarım saat içinde siz de katılabilirsiniz bizim bu çay keyfimize..Haydi, kalkın hatta, ne duruyorsunuz?

100 gr.Beyaz Peynir     
½ demet Maydanoz     
2 Yumurta     
Çörek otu    
10 Yaprak Milföy Hamuru  

Bir kapta beyaz peynir ezilerek kıyılmış maydanoz ve 2 yumurtanın akıyla karıştırılır. Milföy hamurları unlanmış tezgahta incecik açılır. Çiçek şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesilir. Çiçeklerin yarısının üzerine peynirli iç konup, diğerleri üzerlerine kapatılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir. 200 C fırında 15 dak. Pişirilir. 

Afiyet Olsun..


3 yorum:

  1. Eveeet:)) Aynen öyle! Kapalı havada çay keyfi bir başka güzel. Kitap ya da film eşliğinde olursa daha bir keyifli. Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Yağmur yağarken hemen çay gelir aklıma:))

    YanıtlaSil
  3. Eskiden beri fantezimdir. İlla ki yağmurlu bir günde evde olmak , hafif bir müzik eşliğinde sallanan sandalyemde (sandalyem yok bu arada) camın önüne oturup 1 kadeh şarapla arada yağmuru seyretmek . Olur çay da olur :) Yeterki olsun . :))))

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...