30 Haziran 2015 Salı

Bir Kaç Bisküvi

Dışarısı sıcak, tam güneşli derken, bulut giriyor araya bu sefer de, İstanbul oldukça boş, sessiz, sakin bu aralar, ama sanki Marina'nın bile pek tadı yoktu bugün, bazen evde tembellik daha iyi geliyor insana..

Tembellik dediysem tam tembellik, okumak için uzanıyorum biraz, kalkıp televizyondaki yemek programlarını mı izlesem diyorum biraz bir şeyler işleyip, ama tepsiye bir kat boya daha atmalı önce ama dur şimdi, yoksa şu bir türlü ilerlemeyen örgüyü mü oturup bir çırpıda tamamlayıvermeli, yok iftar için bir çorba yapmalı, çorbasız olmaz, yalnız daha çok var iftara, çayın yanına mı bir şeyler?" diye günü geçiriyorum bazen.. 

Ama her zaman galip gelen fırında bir şeyler pişirmek, orası kesin. En tembel anımda bile elimden kurtulmuyor bir kaç bisküvi, yaparken ayrı eğlence, pişmesini beklerken ayrı merak, tadarken ayrı neşe. Bunlar mesela, milföy hamurundan gibi kat kat, çıtır çıtır, kolay, zahmetsiz. En tembel anlar için, en sıkıcı günler için birebir..


300 gr.Un    
200 gr.Beyaz Peynir     
150 gr.Margarin     
2 Yumurta     
Tuz     
Susam, Çörek otu

Bir kapta un, rendelenmiş peynir, küp küp kesilmiş margarine, 1 yumurta ve tuz yoğurulur. Oda sıcaklığında 20 dak. Bekletilir. Hamur unlanmış tezgahta açılarak kurabiye kalıpları ile kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek susam ve çörek otu serpilir. 175 C fırında 20 dak. Pişirilir.   

Afiyet Olsun.

Bugünlük benden bu kadar, tembelim bugün, başka anlatacak bir şeyim yok :))

Herkese kucak dolusu sevgiler




5 yorum:

  1. Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık ve afiyet olsun....

    YanıtlaSil
  2. ne güzel anlatmışsınız çoğumuz aynı durumdayız çok yoğun koşuşturmada böyle zamanlara özlem duyuyoruz yemek konusuna gelince sabah olunca ilk aklıma gelen bu gün neler pişirsem en güzel anlar bence sevdiklerimizi mutlu etmek kurabiyeler nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgiler....))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ya? Ben de, yemeğe de bayılıyorum ama insanın sevdikleri için pişirmesi daha da güzel..

      Sil
  3. mayalı hamurdan böyle değişik lezzetler de yapılıyor demek, süper ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...