25 Haziran 2015 Perşembe

Çay Keyfi

Yaz tam da sevdiğim gibi geçiyor bu yıl, püfür püfür..Serin akşam üstlerinde uzanıp kitap okumak nasıl en sevdiğim yaz keyiflerinden biriyse, akşam çayları da ayrı bir keyif.. Hele de kokulu, baharatlı, limonlular..

Eski peçete dekupajı limonluğumu da yeniledim, bu sefer limon desenli peçeteden sonra bir de beyaza boyadım ve peçetenin altından hafif hafif sızan beyaz enamel boyanın o eskitme havasına bayıldım..Artık bir fanusu da var limonluğumun buzdolabında daha güzel saklansın diye..Yok yok itiraf ediyorum, görünüşü daha şık olsun diye:)) Keyifli anlara küçük şıklıklar daha da keyif katıyor, hayatı güzelleştirecek hiçbir fırsatı kaçırmamalı insan, yoksa beklemekle kendiliğinden güzelleşivermiyor..

Herkese keyifli çay saatleri diliyorum, en sevdiğiniz her şeyle ve herkesle birlikte..






Evet, bu limon çatalı o limon çatallarından, annelerimizin kabul günlerinde kullandıkları o renk renk çatallardan biri..Biri bende işte, saklıyorum ve hep kullanıyorum..O ağır kolonya kokulu, tombiş, saçları permalı ve kolları altın bilezikli teyzelerin çarpıntı yapmasına rağmen bir parça limonla hayır diyemedikleri çaylara kırmızı ojeli parmakları ile uzanırken bir elleri ile de tuttukları gibi tutuyorum, ucundan, hafifçe ve olabildiğince zarifçe.. 


7 yorum:

  1. Açık renkli açyın içine küçük bir limon parçası atmayı ne de severim;)
    Limon çatalı hoş bir nostalji oldu şimdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukken limonlu çay yaşlı işi gelirdi, şimdi genç işi gibi geliyor, ama ne güzeldir değil mi o acımsı kekremsi tadı çaya eklenen..

      Sil
  2. ay çok tatlı,ben de bulsam o çatalladan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşlı akrabaların evlerinde çatal-bıçak çekmecesinin diplerinde mutlaka kalmıştır kıyıda köşede, biraz hafiyelik yetiyor :))

      Sil
  3. Çok hoş bir yazıyı bir de çok hoş fotoğraflar eklenmiş. Keyifle okudum. Anneannemin sofraları geldi aklıma.. Kaleminize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benden de kucak dolusu sevgiler, eskiler güzel, yeniler ondan da güzel, yeni dostlar en güzel..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...