22 Haziran 2015 Pazartesi

Bizim Kızlar

Şu keçe ne güzel şey..Söz dinler, istediğin forma girer, ama duruşunu bozmaz yine de, içini doldurmasanız bile yıkılmaz, serilmez yerlere, dik durur hep..Elde dikişe de gelir, makina iğnesine de..Keçeler böyle marifetli olunca, evde de ziyadesiyle keçe olunca, arada kalkıp bir şeyler uyduruveriyor insan gönlüne şenlik olsun, eve renk geliversin diye.. 

Hep aklımda olan ama henüz denemediğim desenlileri var bir de, her gördüğümde aklımda onlarca fikir uçuşuyor, ama henüz zamanı gelmedi ki, daha denemem olmadı..Şİmdilik desenli keçeler fikrimde, evdekiler hep elimde..

Sizi bizim kızlarla baş başa bırakırken, herkese keyifli bir hafta diliyorum..




6 yorum:

  1. Çok şeker bu kızlar, ellerine sağlık canım :) Keçesever biri olarak keçeyle ilgili yazdığın her şeye de katılıyorum ayrıca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin elinde konuşuyor zaten keçeler, bende henüz mırıldanma aşamasındalar :))

      Sil
  2. Hakikaten ne çok yerde kullanılıyor şu keçe. Biri sürü insan da bu işten para kazanıyor. Annemin Kayserili komşusu, keçe kesiyor bir üretici için mesela. Evde çuval çuval keçeler. Yaracılıkta eklendi mi, senin gibi harikalar ortaya çıkarıyor insanlar.
    Çok güzel olmuş bu kuşlar da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep diyorum, çalışmak için bahane yok, evde otururken bile üretebilir, hem de kazanabilir insan, keçeyi öpüyorum, komşuyu daha da çok..

      Sil
  3. keçe işleri bende pek beğeniyorum. ama yapmak kısmına henüz gelemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir başla, hastalık yapıyor, bırakamazsın, hem ekonomik, hem bereketli, hem de kolay kesilip dikiliyor..O güzelim reçellerinin kavanozlarına ne süsler yapılmaz ki o yumuşacık keçelerle?

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...