14 Ağustos 2014 Perşembe

Milföy, Krema ve Çilek


İyice dekorasyona, süslemeye, maviye kaptırdım kendimi de mutfağı unuttum sanıyordunuz değil mi? Hiç unutur muyum? Rejimin bile pasta yenilebileninden yapıyorum, yemek için değil, yapma zevkinden mahrum kalmamak için..


Ama itiraf etmeliyim, hem sıcaklar hem de şu topuk ağrısından eskisi kadar uzun zaman geçirmiyorum mutfakta, yemekleri bile bir kaç günlük yapıp, biraz daha kısaltmaya çalışıyorum günlük mutfak mesailerini..Ama bu Çilekli Milföy Pastası pratik bir şey..Tadını anlatmama gerek yok, görünüşünü sizlerin yorumlarına bırakıyorum.. 

10 kare Milföy Hamuru     
Krema İçin: 
3,5 su bardağı Süt     
2 çorba kaşığı Mısır Nişastası     
4 çorba kaşığı Un     
1 pk.Vanilya     
12 çorba kaşığı Toz şeker     
100 gr.Margarin     
Pudra Şekeri     
Çilek

Milföy hamurları ortadan ikiye kesilerek 175 C fırında 25 dakika pişirilir. Krema için bir tencerede süt, nişasta, un, vanilya ve şeker çırpılarak ocakta koyulaşana kadar pişirilir. Ateşten alındığında içine margarin eklenerek çırpılır ve soğumaya bırakılır. Fırından çıkan milföy hamurları soğuyunca ortadan ikiye kesilir. İçine krema sürülür, dilimlenmiş çilekler yerleştirilir. Tekrar krema sürülerek kapatılır. Üzerlerine pudra şekeri serpilip, çileklerle süslenerek servis yapılır.

Benim gibi buzdolabında hep biraz milföy hamuru bulunduranlardansanız, ev halkının tatlı krizine girdiği bir akşam bu pastayı yapıp, bayağı bir hayır duası almanız mümkün..


Şimdi, "evdi, boyamaydı, maviydi, iyi gidiyorduk, nereden çıktı pasta" demeyin, süper eskitmelerle geliyorum, bekleyin beni..  

4 yorum:

  1. Tarif için teşekkürler, kesinlikle baştan çıkarıcı bir görüntüsü var, size afiyet olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. görüntü süper, tadı kimbilir nasıldır. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Önceden ortadan ikiye kesip de fırında pişirsem daha kolay olur mu acaba diye düşünen tembel beynim ,bu tatlıyı hemen yapmak isteyen Ben ' e " Elif'e bi sor bakalım olur mu ? " dedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyuna kesim evet, ama enine kesim o incecik haliyle zorlayabilir. Piştikten sonra çok daha kolay kesiliyor, hatta elle tutunca kendiliğinden kalkıyor bile üst parça, ben piştikten sonra dene derim..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...