23 Ekim 2013 Çarşamba

Bana kalbin kadar beyaz bu kurabiyeyi..


"Cupcakeleri severim" diyorum hep ama, aslında kurabiyeler galiba benim en ama en çok sevdiklerim..Eve yayılan o kurabiye kokusu, yanında sıcak bir kahve, her şeyin yolunda olduğunu haber veriyor galiba..Dert yok, üzüntü yok, hastalık yoktur orada eğer kurabiye ve kahve kokuları yayılıyorsa bir evin kapısından içeri uzattığınızda başınızı.. 

"Sakızlı Kurabiyeler" işte bu rahatlıkta, bu saflıkta, bu masumiyette...Un kurabiyesi gibi ama onun mis kokulusu ve bu minik beyaz kalpleri ağzınıza her attığınızda, "lokum" hissi uyandırıyor...


250 gr.Margarin   
2 kutu Buğday Nişastası   
1 çay bardağı Un   
1 su bardağı Toz şeker   
2 Yumurta
1 tatlı kaşığı Kabartma Tozu                          
1 çay kaşığı Dövülmüş Damla Sakızı  

Margarin küp küp kesilerek yumurta ve şekerle yoğurulur. Un, nişasta, kabartma tozu ve damla sakızıyla yoğurmaya devam edilir. 30 dak.dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek 175 C fırında 17 dak.pişirilir.

Afiyet Olsun..



2 yorum:

  1. Arkadaşım öyle bir anlatmışsın ki kokusu buraya kadar geldi. Kahve yanında kurabiye zaten kışkırtıcı, bir de böyle damla sakızı, lokum hissi falan gibi kelimeler rotayı direkt mutfağa çeviriyor. Sizin gibi blog arkadaşları varken diyet yapmak ne mümkün:)))

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar şirin bir çay takımı, bayıldım. Damla sakızlı kurabiye ye ise diyecek yok, mutluluk sebebi.
    Ellerinize, emeğinize sağlık. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...