Yağmurlu ve karanlık bir İstanbul gününde en iyi ne yapılır? Tabii ki alışveriş..Atarsınız kendinizi bir alışveriş merkezine, aheste aheste gezersiniz dükkanları, giyesiniz, çıkartırsınız, onu onunla kombinler, bunu bunun yanına koyarsınız...Bu sezonun ekoseleri, kaz ayakları benim için biraz fazla olsa da, yaşasın her sezona damgasını vuran toprak tonları...
Böyle yağmurlu ve soğuk, trafik sebebiyle biraz da uzun süren geziden eller kollar dolu eve dönünce akşamüstü, bu güzel günü noktalamanın en iyi yolu ve çay ve yanındakiler...Yanında Zeytinyağlı Peynirli Poğaça mesela... Pofuduk bu poğaçanın güzel yanı içindeki zeytinyağı değil, peynirinin arasına saklanmış cevizleri...İlk defa denedim, çok yakıştırdım..
1 pk.Sade Kekun
2 Yumurta
1 su bardağı Yoğurt
1 su bardağından 2 parmak eksik Zeytinyağı
1 çay kaşığı Tuz
1 pk.Kabartma Tozu
200 gr.Beyaz Peynir
1 çay bardağı Dövülmüş Ceviz
12 dal Dereotu
Çörek otu
Bir kapta kekun, bir yumurta, diğer yumurtanın akı, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozu yoğurulur. Oda ısısında 10 dak. Dinlenmeye bırakılır. Bir kasede rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış dereotu ve cevizler karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde çay tabağı büyüklüğünde açılır. Ortasına peynirli harçtan konularak yuvarlayarak kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir. 175 C fırında 20 dak. pişirilir.
Afiyet Olsun.
Missss
YanıtlaSilYağmurlu havalardan hiç evden dışarı çıkmak istemez canım,
YanıtlaSilPoğacalar harika görünüyor, ellerinize sağlık :)