7 Ekim 2013 Pazartesi

Tam Bayramlık Bir Pasta


İşte bayram yaklaşırken, tam "bayramlık" bir pasta tarifi, Çikolatalı Muzlu Pasta.. 

Pandispanyası için:
4 adet yumurta
4 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1paket kabartma tozu
Islatmak İçin:
1 su bardağı Süt - 1 çorba kaşığı Bal

Arası için:
1 paket hazır vanilyalı pasta kreması
dövülmüş ceviz
damla çikolata parçacıkları
2 su bardağı süt
2 muz
Üzeri için:
1 poşet kakaolu krem şanti
1 çay bardağı süt
½ pk.Hazır Çikolatalı Sos
1 su bardağı Süt


Pandispanya malzemesi çırpılıp, yağlanmış kelepçeli kalıba dökülerek 175 C fırında 50 dak. pişirilir. Soğuyan pandispanya streç filme sarılarak bir gece bekletilir. Ertesi gün 3 parçaya kesilen kek, ballı sütle ıslatılarak arasına ceviz, çikolata ve muzla karıştırılmış krema sürülür. Pasta kakaolu krem şanti ile kaplanarak üzerine çikolatalı sos dökülür. 

Afiyet Olsun.


2 yorum:

  1. olsada yesek elif :) Ellerine sağlık..miss görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. uzat tabağını, bir dilim vereyim şöyleee:))

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...