İşte bayram yaklaşırken, tam "bayramlık" bir pasta tarifi, Çikolatalı Muzlu Pasta..
Pandispanyası için:
4 adet yumurta
4 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1paket kabartma tozu
4 adet yumurta
4 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1paket kabartma tozu
Islatmak İçin:
1 su bardağı Süt - 1 çorba kaşığı Bal
Arası için:
1 paket hazır vanilyalı pasta kreması
dövülmüş ceviz
damla çikolata parçacıkları
2 su bardağı süt
dövülmüş ceviz
damla çikolata parçacıkları
2 su bardağı süt
2 muz
Üzeri için:
1 poşet kakaolu krem şanti
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı süt
½ pk.Hazır Çikolatalı Sos
1 su bardağı Süt
Pandispanya malzemesi çırpılıp, yağlanmış kelepçeli kalıba dökülerek 175 C fırında 50 dak. pişirilir. Soğuyan pandispanya streç filme sarılarak bir gece bekletilir. Ertesi gün 3 parçaya kesilen kek, ballı sütle ıslatılarak arasına ceviz, çikolata ve muzla karıştırılmış krema sürülür. Pasta kakaolu krem şanti ile kaplanarak üzerine çikolatalı sos dökülür.
Afiyet Olsun.
olsada yesek elif :) Ellerine sağlık..miss görünüyor..
YanıtlaSiluzat tabağını, bir dilim vereyim şöyleee:))
YanıtlaSil