8 Ekim 2013 Salı

Ya da Çikolatalı Bademli


Ya da farklı bir bayram pastası alternatifi, içinde meyve yok, sadece çikolatalı ve bademli...

6 yumurta
·         170 gr toz şeker
·         110 gr un
·         3  portakal 
·         50 gr kakao
·         1 pk.Çikolatalı Crem Ole
·         3,5 çay bardağı Süt
·         1 çay bardağı Damla Çikolata
·         1 çay bardağı File Badem
·         160 gr.Sütlü Çikolata
·         240 gr.Bitter Çikolata
·         1 pk.Krema

Yumurtaların sarıları ve akları ayırılıp, yumurta akları şekerin yarısı ile kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Başka bir kapta da şekerin kalanı ile yumurta sarıları çırpılır, içine 1 portakalın suyu eklenir. Yumurta sarıları aklara eklenir. Üzerine kakao ve un eklenip, aklar söndürülmeden kaşıkla karıştırılıp, dibine yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kek kalıbına dökülerek 180 C fırında 30 dak.pişirilir. Soğuyan kek streç filme sarılarak 1 gece bekletilir.


Ertesi gün kek ortadan ikiye kesilir.  2 portakalın suyu sıkılarak kek katları ıslatılır. Crem Ole sütle çırpılır. İçine damla çikolata ve bademin yarısı eklenip, keklerin arasına sürülür.
Bir tavada krema ısıtılıp, içine çikolatalar kırılır. Soğuyana kadar 1 saat oda sıcaklığında bekletilir. Pastanın üzerine dökülüp, pastanın üzeri kalan bademlerle süslenir. 

Afiyet Olsun..


2 yorum:

  1. ellerine sağlık ne zaman olsa yenir bence.

    YanıtlaSil
  2. Ya arkadaşım, böyle çikolata badem filan derken sayende yoldan çıktım. Böyle çılgın sunumlarla devam edersen ne olacak benim halim:)) E bu da nefis görünüyor yani...Ufff...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...