Ya da farklı bir bayram pastası alternatifi, içinde meyve yok, sadece çikolatalı ve bademli...
6 yumurta
·
170 gr
toz şeker
·
110 gr un
·
3 portakal
·
50 gr
kakao
·
1
pk.Çikolatalı Crem Ole
·
3,5 çay
bardağı Süt
·
1 çay
bardağı Damla Çikolata
·
1 çay
bardağı File Badem
·
160
gr.Sütlü Çikolata
·
240
gr.Bitter Çikolata
·
1
pk.Krema
Yumurtaların sarıları ve akları ayırılıp,
yumurta akları şekerin yarısı ile kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Başka bir
kapta da şekerin kalanı ile yumurta sarıları çırpılır, içine 1 portakalın suyu
eklenir. Yumurta sarıları aklara eklenir. Üzerine kakao ve un eklenip, aklar
söndürülmeden kaşıkla karıştırılıp, dibine yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir
kek kalıbına dökülerek 180 C fırında 30 dak.pişirilir. Soğuyan kek streç filme
sarılarak 1 gece bekletilir.
Ertesi gün kek ortadan ikiye kesilir. 2 portakalın suyu sıkılarak kek katları ıslatılır. Crem Ole sütle çırpılır. İçine damla çikolata ve bademin yarısı eklenip, keklerin arasına sürülür.
Bir tavada krema ısıtılıp, içine çikolatalar kırılır. Soğuyana kadar 1 saat oda sıcaklığında bekletilir. Pastanın üzerine dökülüp, pastanın üzeri kalan bademlerle süslenir.
Afiyet Olsun..
ellerine sağlık ne zaman olsa yenir bence.
YanıtlaSilYa arkadaşım, böyle çikolata badem filan derken sayende yoldan çıktım. Böyle çılgın sunumlarla devam edersen ne olacak benim halim:)) E bu da nefis görünüyor yani...Ufff...
YanıtlaSil