Hafif serin ama güneşli güzel bir İstanbul gününü Kadıköy'de geçirdik. Biraz bayram öncesi o cıvıltılı sokaklarda alışveriş yapanların arasına karışıp şehrin insanı uyuşturucu gibi kendisine müptela eden o karmaşasına bıraktık kendimizi, biraz da pasta kurabiye malzemesi falan aldık, malum önümüz bayram, önümüz sıcacık bir kış, önümüzde pasta yapabilmek için bahaneler uyduracağımız çook günler olacak, umarım yani :))
Bayramlık pastalar üçlememizin sonuncusu, daha hızlı, daha pratik, hatta tembel işi...Ama bayramlar biraz da tembellik demek değil mi zaten?
1 pk.Hazır Pasta Tabanı
1 pk. Hazır Kakaolu Pasta Kreması
1 kahve fincanı File Fındık
2 su bardağı Süt
500 gr.Dondurulmuş Vişne
100 gr.Rende Çikolata
Pasta kreması 1,5 su bardağı sütle hazırlanır. Pasta tabanları kalan sütle ıslatılır. Aralarına kremanın yarısı sürülüp fındık ve vişneler serpiştirilir. Pastanın üzeri kalan krema ile sıvanarak rende çikolata ile süslenir.
Afiyet Olsun..
Ama böyle de olmaz ki :)) resimleri gördükçe ağzımız sulanıyor ..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilsevgiler
Tatlı krizinde biri olarak bu yazıyı okumamalıydım galiba :) Bir fikir de benden olsun pasta tabanını süt ile ıslatırken içindeki malzeme hangi meyveden ise azıcıkta reçelini sütlü karışıma ekleyerek ıslatıyorum :) sonra doya doya tatlı keyfi :)
YanıtlaSilAfiyet olsun
Ooof, damardan diyosun yani, bayıldım, öpüyorum çok..
Sil