1 Şubat 2013 Cuma

Geyikli Tepsi


Yılbaşından kalanlar, amma çok kalmış değil mi? Biriken fikirler, güzel şemalarla, bir de güzel kumaşlarla akın ediverince, hiç birini de geri çeviremiyor insan..

Tepsimi beyaza kahverengiye, yeşile ve beyaza boyadım, eskittim. 

PC313570

İçi için, desenim de geyik ya, iskandinav havasını pekiştirmek için böyle bir duck kumaşı aldım. Ki kendileri ithalmiş, maalesef bizim kumaşlarda soft renkler çok olmuyor sanıyorum..

PC313571

Geyikleri işlediğim kumaş da, ketene benzer, iri delikli bir kumaş, böyle şerit olarak satılıyor, kenarındaki kalpler, yapraklar falan kumaşın kendinden. "Hepsini ben işledim, ince ince, ne uğraştım" demek isterdim ama, kandırmayacağım sizi, sadece ortadaki geyikler ve kar tanesini ben işledim, o kadar da kolaycılığa hakkım var artık gözünüzde, değil mi?

Tepsinin dibine yapıştırdığım kumaşın üzerine bu kumaşı yerleştirip, üzerine de cam kestirdim.

PC313569

Camla tepsinin birleşme yerleri için ise bu sefer kordon kullanmadım, o kısımlar da ahşap. Yapı marketten aldığımız ince ve kenarları yuvarlak çıtayı eşim kesti, ben beyaza boyadım, ve tam birleşme yerlerine yapıştırdık. Dışarıda özel tepsi yaptırmışım gibi oldu, tavsiye ediyorum şiddetle, çoook şiddetle hem de bu sefer. 

Eeee, eşimden yüz bulmuşken bu sefer de eline ortaya işlediğim kar desenini verdim, benim için bunu kullanarak kalın kartondan bir şablon yaptı. Malum, maket uçak yaptığından, her nevi ince iş, minik detay, onun uzmanlık alanına giriyor, hakkını da veriyor sağ olsun, o benim en büyük şansım..Tepsinin kenarlarındaki yeşil kar desenlerini de bunlar yaptı..

Ve, tepsinin iki kenarındaki süsler de, yine yapı marketten, ahşap süsler, yeşile boyadım, yapıştırdım.

Nihayet tamamlandı. Detaylı anlatmak istedim ilham almak isteyenler için ama aslında yılbaşı geyiğinin kısasaı makbuldür, değil mi? :))

7 yorum:

  1. Çok tatlı bir tepsi olmuş canım, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. önceden pek ilgimi çekmezdi geyik motifleri şimdi acayip kafayı taktım:) tepsiside güzel olmuş emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Çok şık olmuş! Camın kenar çıtalarıyla tutturulması, dediğin gibi hazır alınmış etkisi veriyor. Renkleriyle kenar süsleriyle çok güzel olmuş.

    Senin de eşinin de ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Camın kenarındaki çıta güzel bir uygulama olmuş ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Bellissimi i tuoi ricami, complimenti!

    YanıtlaSil
  6. çok beğendim ...yılbaşı temalarında özellikle geyikli ve kedili olanlara bayılırım...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık çok güzel olmuş:))

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...