Tarif Jamie Oliver'dan. Aslında yeni yıl turtası ama, lezzeti sebebiyle her döneme uygun bence. Hatta kestane yerine kestane şekeri kullanarak yıl boyu hazırlayabilirsiniz.
Özelliği kenarlarındaki kıtırık yufka parçaları, bu hali ile servis yaptığınızda kimse nasıl bu şekli verdiğinizi anlayamayacak..
Harcı:
2 Elma
Ceviz
Tarçın
Karanfil
9 çorba kaşığı Toz şeker
6 Haşlanmış Kestane
Kuş Üzümü
Mandalina Kabuğu Rendesi
4 Kare Milföy Hamuru
1 Yufka Margarin
File Badem
Pudra Şekeri
Elmalar soyulup rendelenir ve tüm harç malzemesi biraz pişirilir. Soğumaya bırakılır. Milföy hamurları kare şeklide yapıştırılıp, unlanarak biraz açılır. İçine harç yayılır Rulo yapılıp, 2 parmak kalınlığında dilimlenir. Yufka erimiş margarinle yağlanır. Çoklu muffin kalıbının üzerine yayılır. Bir bardak yardımıyla çukurlar belirginleştirilir. Her çukura bir dilim rulodan yerleştirilir. Yufkanın kenar kısımlarına tekrar erimiş yağ sürülür. Dilimlerin üzerine file badem serpilir. Tüm tepsinin üstüne pudra şekeri serpilerek 180 C fırında 30 dak. Pişirilir.
Anlatımı biraz daha netleştirebilmek için, fırından yeni çıktığındaki halini de çektim, böyle görünüyor işte.
Sonra muffinler kenarlarından tek tek kırılarak, servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun.
Müthiş görünüyor, kestaneyi de özellikle çok severim.
YanıtlaSil