16 Şubat 2013 Cumartesi

Elmalı Kestaneli Turta

P1093608

Tarif Jamie Oliver'dan. Aslında yeni yıl turtası ama, lezzeti sebebiyle her döneme uygun bence. Hatta kestane yerine kestane şekeri kullanarak yıl boyu hazırlayabilirsiniz.
Özelliği kenarlarındaki kıtırık yufka parçaları, bu hali ile servis yaptığınızda kimse nasıl bu şekli verdiğinizi anlayamayacak..

Harcı:
2 Elma    
Ceviz    
Tarçın    
Karanfil    
9 çorba kaşığı Toz şeker    
6 Haşlanmış Kestane    
Kuş Üzümü       
Mandalina Kabuğu Rendesi

4 Kare Milföy Hamuru            
1 Yufka         Margarin                  
File Badem       
Pudra Şekeri


Elmalar soyulup rendelenir ve tüm harç malzemesi biraz pişirilir. Soğumaya bırakılır. Milföy hamurları kare şeklide yapıştırılıp, unlanarak biraz açılır. İçine harç yayılır Rulo yapılıp, 2 parmak kalınlığında dilimlenir. Yufka erimiş margarinle yağlanır. Çoklu muffin kalıbının üzerine yayılır. Bir bardak yardımıyla çukurlar belirginleştirilir. Her çukura bir dilim rulodan yerleştirilir. Yufkanın kenar kısımlarına tekrar erimiş yağ sürülür. Dilimlerin üzerine file badem serpilir. Tüm tepsinin üstüne pudra şekeri serpilerek 180 C fırında 30 dak. Pişirilir.

P1093607

Anlatımı biraz daha netleştirebilmek için, fırından yeni çıktığındaki halini de çektim, böyle görünüyor işte.

Sonra muffinler kenarlarından tek tek kırılarak, servis tabağına alınır.  

Afiyet Olsun.

1 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...