27 Şubat 2013 Çarşamba

Elmalı Elmalar ve Sıcak Memleketlerden Selamlar





Hızlıca bir Adana ziyareti yapıp geldik...Oralardan selamlar getirdim herkese..Sağlıkla ilgili bir ziyaret olduğundan, bu sefer gezmekle, yemek-içmekle geçmedi gerçi ama, yine çok özeldi, güzeldi, bahar gelmiş oralara, Batı'dakilerin haberi olsun..

Yol kenarlarındaki ağaçlardan turunçlar, limonlar sallanıyor, her yer yemyeşil, güneş paltoları çıkarmamız için kandırmaya çalışıyor bizi (ama kanar mıyız hiç, biz havasına, suyuna ve kızına güven olmayan kentteniz ne de olsa)...

Neyse, anlatacak çok şey var, yeri geldikçe anlatırım. Şimdi tatlı bir şeylerle merhaba demek istiyorum. "Üzümlü Bademli Elmalar" aslında tarifin adı ama, benim gönlümdeki ismi "Elmalı Elmalar".. Elma şeklindeki kurabiye kalıbı kullandım çünkü, ama üzeri elmalı bir kurabiyeye çok da yakıştı tabii, tavsiye ediyorum, bu nüanslar değil midir hayata hoşluk katan? "Yaşıyoruz çok şükür" diye iç geçirten?

Karışığım, duygusalım, tarife geçelim hemen...

1 Elma    
2 pk.Vanilya    
1 çay bardağı File Badem    
1 çay Bardağı Kuş Üzümü
1 çay kaşığı Tarçın           
4 Kuru Kayısı                      
4 çorba kaşığı Su
2,5 su bardağı Un             
1 tatlı kaşığı Kabartma Tozu        
1 çay bardağı Toz Şeker
125 gr.Margarin                
1 Yumurta                                     
1 çorba kaşığı Süt
Pudra Şekeri



PC303558

Bir kasede soyulup küp doğranmış elma, 1 paket vanilya, badem, üzüm, tarçın, küp küp doğranmış kayısı ve su karıştırılır. Oda sıcaklığında 1 saat bekletilir. Bu sırada hamur için un, kabartma tozu, toz şeker, küp küp kesilmiş margarin, yumurta akı ve vanilya yoğurulur. Buzdolabında 1 saat bekletilir. Sürenin sonunda hamur unlanmış tezgahta açılarak kurabiye kalıpları ile kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine elmalı karışımdan paylaştırılır. Bir kasede süt ve yumurta sarısı çırpılarak elmalı karışımların üzerine gezdirilir. 180 C fırında 20 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.       

PC303559

Afiyet Olsun, ama laf olsun diye söylemiyorum bu sefer, en önemli şey olduğundan bir kez daha emin olarak söylüyorum, yarasın...  

3 yorum:

  1. Elma ve tarçin müptelası biri olarak görselinide çok sevdim ... Tarifi aldım ...?ellerina sağlık ... Sağlık ve afiyetle

    YanıtlaSil
  2. mmmmmm....
    ennfess..:)
    tamm ismine yakışır biçimde olmuş bu kurabiyeler.
    ellerine sağğlık canım..birde bu usul üzere yapılacak inşallahh bu kurabiye.
    sevgilerimle...)

    YanıtlaSil
  3. hoş geldin sefalar getirdin canım.
    eline sağlık:)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...