14 Kasım 2012 Çarşamba

Denizci Kalemlik


Bu kalemlik, nazik, sesiz ve zarif minik bir deniz kızı için. Biliyorum, aslında kocaman bir genç kız artık o ama, insana sevdikleri hep genç, hep minik, hep çok çok kıymetli görünmez mi?


Kalemliği açık maviye boyayıp, çizgili peçete ile kaplayarak başladım işe. Sonra desenini dalgaya benzettiğim bir stencılla daha koyu bir mavi ile desenler yaptım seyrek seyrek.


Bu desenlerin üzerinden boyutlu ve de pırıltılı bir boncuk boya ile geçtim. Parıldamaları bana deniz kenarında kumların üzerinde ışıldayan deniz analarını hatırlattı, kururlarken sedef gibi parlar onlar, bir anda sönüvermezler öyle yosunlar gibi..

Daha sonra yine başka bir peçete ile kapladığım mdf harfleri ve deniz temalı süsleri yapıştırdım. Doğru yerlere çapa atsın hayatı boyunca, dümenini hep mutluluklara kırsın, başarı şişirsin yelkenini bu hayat denen yolda giderken,i başka bir şey aramasın ve sağlıkla kanat çırparak geçsin günleri istedim, her tür dalganın üzerinde ve ardında...

Kenarlarına yine denizci renklerinde kordonlarla süslemeler de yaptım. İçine de aynı stencılla bir kaç dokunuşla tamamladım işte bu kalemliği ve de hikayemi...Güle güle kullansın, eskitsin..

4 yorum:

  1. Çok hoş olmuş, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ay ayyyy bayıldım ne kadar şık olmuşş...ne kadar özenlı olmuş...

    YanıtlaSil
  3. Kusursuz, harika olmuş, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Merhaba bloğunuza yeni geldim .Ve bu kalemliğe bayıldım ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...