Evet biliyorum, biraz sallandı bu kurabiyeler ama, kotam dolmuş, flickr'dı drive'dı derken, ancak sorunu çözüp yayınlayabiliyorum (yani sanırım ve umarım..) (Not: sevgili Şehnaz'ın da problemi aynı şu aralar, eğer bu yazıyı okuyabiliyorsan sevgili Şehnaz, sana yorum olarak yazdığım yöntem çalışmış demektir, kullanabilirsin..)
Bir şey geri gidiyor, bir şey tutuluyor ya, onun işi heepp bunlar. Ya da 21 Aralık? Neyse, eğer geliyorsa dünyanın sonu, bu kurabiyeden yapmadan gitmeyin bari...
Daha önce de söylediğim gibi fındıklı kurabiye tarifimi kullandım. Hatırlayalım:
2 su bardağı+2 çorba kaşığı Un
150 gr.Tereyağı
1 çay bardağı Pudra Şekeri
1 Yumurta Akı
30 gr.Fındık
1 pk.Vanilya
1 çay kaşığı Zencefil
Fındık un haline getirilip, margarin küp küp doğranır. Bütün malzeme birlikte yoğurulur.
Ben kartondan aşağıdaki gibi bir kalıp kesip, açtığım kurabiye hamurunu buna göre kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim. Üzerlerine pipetle birer delik yaptım.
180 C fırında 10 dk.pişirdikten sonra, 10 dakika soğumaya bıraktım. Bu arada bitter çikolatayı ben-marie usulü erittim, soğuyan kurabiyeleri çikolataya batırıp, yine yağlı kağıt üstünde kurumaya bıraktım.
Çay poşetlerinin iplerini çözdüm, markası yazılı olan yerlerine eva kalpler yapıştırıp, soğuyan kurabiyelere bağladım.
2 poşet çay kutusunu birbirine yapıştırarak yaptığımız ve kapladığımız kutuya (öptüm canımcım, yardımların için tekrar teşekkürler) dizdiiiimmm.
Afiyet olsun, sallaya sallaya yiyin.
445 Marifetli Cadı sizi izlemeye hazırdır şekercim ;D
YanıtlaSilne hoş bir blog, iyiki buldum sizi, artık hep sizdeyim bende beklerim, sevgilerimle....
Hoşgeldin şekercim, sefalar getirdim, gelmez miyim hiç, nasıl kırabilirim bu nazik daveti?
YanıtlaSil