Bu pasta, ünlü balerin Anna Pavlova şerefine yapılmış, o yüzden sanıyorum bir balerin gibi bembeyaz, narin, büyüleyici...
Aslında büyük bir bezenin üzerinde krema ve meyve var, yani o kadar sade, ama bir o kadar da havalı. Yılbaşında misafirleriniz olacaksa evde, bir gün önceden bezeyi yapıp, o gece de servisten hemen önce üzerine krema ve meyveleri ekleyip, unutulmaz kılabilirsiniz o geceyi, yabana atmayın sözlerimi:))
Malzemelerimiz ve tarifimiz şöyle:
3 Yumurta Akı
3 kahve fincanı Toz Şeker
1 tatlı kaşığı Mısır Nişastası
½ çay kaşığı Elma Sirkesi
1 çay bardağı Süt
1 poşet Krem Şanti
3 çorba kaşığı Pudra Şekeri
1 paket Vanilya
250 gr. Taze Çilek
Yağlı kağıda 20 cm .lik kek kalıbı kullanılarak bir daire çizilir. Fırın 125 C .ye ısıtılır. Yumurta akları derin bir kasede mikserle çırpılır. Toz şekerin yarısı eklenerek çırpmaya devam edilir. Kalan şeker, nişasta ve sirke eklenerek tekrar çırpılır. Karışım iyice katılaştığında, tepsiye yayılmış yağlı kağıdın üzerine çizilmiş dairenin içini dolduracak şekilde bir kaşıkla, karışımın yarısı yayılır. Kalan karışım yıldız uç takılmış krema sıkma torbasına doldurularak, daire şeklinde yayılmış karışımın kenarlarına, tart kenarı gibi duvar oluşturacak şekilde sıkılır. Fırında 1,5 saat pişirilir.
Fırından çıkınca iyice soğuması beklenir. Soğuyunca dikkatlice sıyırılarak altındaki yağlı kağıttan ayırılır.
Soğuyan bezenin yumuşayıp şeklinin bozulmaması için servisten hemen önce kreması eklenmelidir.
Krem Şanti, süt, pudra şekeri ve vanilya ile çırpılır. Krem şantinin yarısı bezenin üzerine yayılır. Bir kaçı süsleme için ayırılan çilekler doğranarak krem şantinin üzerine yayılır. Kalan krem şanti yıldız uçlu krema sıkma torbası ile süslü şekilde pastanın üzerine sıkılır. Kalan çileklerle süslenip, hemen servis yapılır.
Afiyet Olsun.
başra tabloyu görünce ben tablonun ismi sandım:)oww harikaa görünüyorr.allerinize sağlık
YanıtlaSilTadı da öyle, keşke imkan olsaydı da, buradan bir dilim gönderebilseydim..
YanıtlaSil