10 Mayıs 2012 Perşembe

Beyaz Pasta


"Benim annemi kurabiye falan kesmez, daha gösterişli bir şeyler lazım" diyenler için bu pasta da. Aslında malzemeleri hep hazır, ama bir araya getirip süsleyince, gerçekten havalı oluyor, yerken de doyulmaz..

1 hazır Sade Pandispanya    
½ pk.Çikolatalı Krem Şanti    
1 çay bardağı Vişne    
½ pk.Çikolatalı Crem Ole    
4 çay bardağı Süt                    
½ Muz    
½ pk.Sade Krem Şanti          
½ pk.Muzlu Crem Ole             
File Fındık

Bir kapta çikolatalı krem şanti, çikolatalı crem ole ve 1,5 çay bardağı süt katılaşana kadar çırpılır. Vişneler eklenip kaşıkla karıştırılır. Başka bir kapta da sade krem şanti, rendelenmiş muz, muzlu crem ole ve 1,5 çay bardağı süt çırpılır. Her iki krema da buzdolabında bekletilirken hazır pandispanyadan kelepçeli kek kalıbı ile kesilen iki katın ilki kelepçeli kalıbın dibine yerleştirilir. Üzeri, içine toz şeker eklenip ½ çay bardağı sütle ıslatılır. Üzerine çikolatalı krema yayılır. Diğer kek üzerine kapatılıp kalan ½ çay bardağı şekerli sütle ıslatılır. Pasta kalıptan çıkarılır. Yanları ve üzerine muzlu krema ile kaplanır. Yanlarına file fındıklar serpilir. Üstüne ise aynı krema, krema sıkma torbası ile sıkılarak desen verilir. Buzdolabında 30 dak. bekletilip servis yapılır.

Bu da 30 dakika sonundaki hali. Buzdolabına kilit takmazsanız, olacağı budur iştee:)

3 yorum:

  1. harika görünüyor, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Beni de bu pasta anca keser .Ellerine sağlık.Mutlaka denemeliyim...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor Elifcim, deneyeceğim ben de, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...