28 Şubat 2012 Salı

Yeni Bir Deterjan Kutusu


Bu deterjan kutusu da bulaşık makinasının toz deterjanı için mutfağıma. Mutfağım pembe mi, mavi mi? Değil, alakası yok, ama zaten bunu lavabonun altındaki kapalı dolapta saklayacağım, sadece ben göreceğim, sevip, okşayıp, yerine kaldıracağım akşam yemeklerinden sonra... Yaa, aslında ben bu peçeteye aşık oldum, bununla illa da bir şeyler yapmak geldi içimden, en uygun yer olarak da burayı buldum.


Kutunun kapağını açık maviye boyadım, ama üst kısmını elyaf ve kumaşla kapladım. Eşime vidalattığım dolap kulpunun üzerine de minik bir kalp sticker yapıştırdım, kenarına da bir kurdele bağlayıverdim.


Kapağın kenarına da hem dantel yapıştırdım, hem de bordür (sutaşı mı, fisto mu, adını bilemiyorum bunların bir türlü, ben bordür diyeyim, siz anlayıverin artık)..


Kutunun en alt kenarına da aynı dantelden yapıştırdım.


Peçete dekupajı kutunun üzerine, hem peçetedeki kalplerden, hem de bu kalbi kalıp olarak kullanarak diğer desenli kısımlardan kestiğim kalpleri hamur kabartma yaptım. Ben, nedense, hamur kabartma sadece dekupaj kağıdıyla yapılırmış, peçeteyle yapılamazmış gibi bir fikre kapılmışım ama, nefis oluyor, peçete ile hamur kabartma harika oluyormuş, hele de beyaz hamurun üstünde peçetenin desenleri ışıl ışıl parlarken...  


Tam bebek odası için oldu ama, mutfağım da benim bebek odam sayılır, az bile, helal olsun mutfağıma, güle güle kullansın, canım benim  :)

9 yorum:

  1. Çok güzel ollmuuuşş, ellerinize sağlık. Bu güzelliği dolaplarda saklamayın, çok ortalık bir yerde dursun bence.. Harika görünüyor. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Ay evet gerçekten çok güzel olmuş, mutfağının en güzel yerine koymalısın :) Sevgiler
    AYŞENUR

    YanıtlaSil
  3. mutfağında sen de güzel güle kullanın elifcim... çok beğendim... renkler... desen... kapak dizaynı... hepsi süper olmuş.

    YanıtlaSil
  4. peçete güzelmiş gerçekten, çok hoş bir kutu olmuş.

    YanıtlaSil
  5. kıyamam deterjan koymaya,evin baş köşesine koyar gider gelir seyrederim.çokkkk güzellllll ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık çok güzel olmuş bence lavabonun altına koymaya kıyamıcaksınız :) bu hamur kabartma tekniğini çok duyar oldum ama nasıl yapıldığını anlatana rastlamadım kabaca anlatabilirmisinz bu tekniği?

    YanıtlaSil
  7. Çok hoş görnyor ellernze emeğnze sağlık =)

    YanıtlaSil
  8. cok şık duruyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Herkese teşekkür ederim, güzel sözleriniz çok sevindirdi beni.

    Sevgili X madame, light hamur diye, hava ile kuruyan bir hamur var. Ondan alıp oklava gibi bir şeyle açıyorsun, üzerine dekupaj kağıdından veya peçeteden kestiğin bir resmi dekupaj tutkalı veya peçete ise peçete tutkalı ile yapıştırıyorsun. Küçük bir makasla veya maket bıçağı ile resmin kenarlarından resim ve hamuru birlikte kesiyorsun. Aynı yapıştırıcıyla kullanmak istediğin yere yapıştırıyorsun. Bu kadar işte, havalı havalı yazdığıma bakma sen..:)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...