20 Şubat 2012 Pazartesi

Fındıklı Ev Kurabiyesi


125 gr.Margarin    
1 su bardağı Pudra Şekeri    
1 Yumurta    
1 kahve fincanı Dövülmüş Fındık
1 paket Vanilya     
2,5 su bardağı Un                 
1 paket Kabartma Tozu
Tane Fındık


Margarin küçük küçük kesilerek, şeker, yumurta sarısı, dövülmüş fındık, vanilya, kabartma tozu ve unla hamur yapılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak, yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine birer tane fındık bastırılarak 175 C fırında 25 dakika pişirilir.

Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. çayla ne güzel yenirdi şimdi, tam zamanı:))ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ayy çok güzl görünüyor kardeşimde bayılır kurabiyeye ama şimdi bu yorgunlukla kim kalkığ yapıcak harika olmuş ellernze sağlık =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oy oyy kokusu buraya kadar geldi..mis misss..tereyağıyla da olur mu acaba...

      Sil
    2. Olmaz mııı, süper oluurr, bizimkilere ağır geliyor diye ben margarin kullanıyorum genellikle ama, daha nefis oluuurrr

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...