21 Şubat 2012 Salı

Saklama Çözümlerim


Malzemelerimi saklarken, ben de herkes gibi kendime kolay gelen bazı yöntemler geliştirdim. Umarım size de fikir verir, bazılarını uygulamak hayatınızı kolaylaştırır. Bugün biraz onlardan bahsedeceğim:


Harf kalıplarımı, nazar boncuklarımı, midye kabuklarımı, taşlarımı ve meyve şekilli süslerimi ayrı ayrı kavanozlarda tutuyorum. Böylece lazım olanı kolaylıkla bulabiliyorum. Tek bir kavanoz içinden ayıklamam gerekmiyor.

Takı iplerim, ahşap süslerim ve mezurom bu takı askılığında asılı, elimi attım mı, tamamdır...


Sık kullandığım beyaz, krem, kahve gibi boyalarımı, dışını odama uygun bir dekupaj kağıdı ile kapladığım ve stickerla süslediğim bu karton kutuda, açıkta tutuyorum.


Mavi, yeşil, kırmızı, terracotta gibi duruma göre kullandığım farklı renklerdeki boyalarımı, tutkallarımı, pastalarımı vs. kapaklı bu kutularda saklıyorum.


Odama koyduğum çekmeceli hasır dolabın gözlerinde el işi dergileri ve oradan buradan kestiğim fikirler, dergi sayfaları vs. var. Bunların içinde çok düzenli görünüyorlar...


Bu teneke kutuların içlerinde fimo hamurlarım, light hamurlarım vs. var. Kapaklı teneke kutuda bayağı uzun dayanıyorlar.


Bu şeffaf kutuların alttakinde şekilli makaslar, delgeçler, stamplar var. Şekil verecek her şey kutusu yani...Üsttekinde ise yapıştırıcılar, silikonlar, bantlar, yapıştıracak her şey kutusu....


Daha önce iplikler için çoook yöntem denedim, ama hepsinde, elimde kalan iplerin uzunluklarının aynı olmamasından kaynaklı sorunlar yaşadım. Bir türlü düzgün durmadılar, karıştılar, devrildiler, düğüm oldular...  Son yöntemim bu, oldukça da memnunum. Renk tonlarına göre birarada kavanozlarda duruyorlar. Kavanozların sadece içi değil, dışlı da o rngi ifade etsin diye ağız kenarlarına kendi renklerinde birer kurdele bağladım.


Yine her birinin üstüne bir de renklerine uygun minik kalp yapıştırdım. Etaminler, şemalar, çarpılar arasında ne zaman başımı uzatsam, aradığım renk ipin benden kaçması imkansız artık...:)

8 yorum:

  1. harikasın bir de ben yapabilsem bu organize işi.herşey her yerde acilen düzenleme yapmam lazım.fikirlerin için tşk.lerrrr

    YanıtlaSil
  2. Ne çok saklanacak,istiflenecek,düzenlenecek malzememiz var öyle değilmi? Seninki de iyi fikir.

    YanıtlaSil
  3. ne kadar düzenli olmuş,elinze sağlık.Teneke kutuda hamur saklama fikri ayrı bir cezbetti beni
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ohh ne güzel içim açıldı.
    Düzern gibisi varmı.
    Tabii bide bende olabilse:)

    YanıtlaSil
  5. Malzemeler böyle düzenli olunca çalışması da zevkli oluyor değil mi :)

    YanıtlaSil
  6. Bir de onları koyacak yer oldu mu tamamdır:) Bayılıyorum böyle görüntülere ama yapabiliyor muyum, hayır:) Bu kadar çok kategoriye ayırınca ona göre yere de ihtyaç oluyor. İnşallah bir gün...
    Güle güle, zevkle kullan malzemelerini:)

    YanıtlaSil
  7. cok mmuntazam yola girmis......
    onca malzeme,seffaf kutular vede kavonozlar super fikir
    bende seffaf ayakkabi kutularina bayiliyorum.....
    bu konuda hem fikirim,cok duzenli olmus
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ÇOK GÜZEL FİKİRLER VAR. BİZİMLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...