19 Ağustos 2018 Pazar

İsveç Nakışı



Tesadüfen rastladığımda vurulmuştum, "tabii ya, neden hiç aklıma gelmedi ki?" diye geçirmiştim aklımdan, kareli bir kumaşın, bazen renkli karelerini kapatıp, beyazlarını ön plana çıkararak, bazen çevresine çizgiler yapıp belirginleştirerek, ama en çok da geniş dokulu bir kumaşın çözgülerinin arasına kendi ipinizle çözgüler atmalar ekleyerek bir desen, belki de kumaşı yeniden dokuma..





Bu iki yastıkla yeniledim balkonu, yastıkların arkalarında kullandığım duck kumaşı ile sandalyelerin minderlerini de yenileyince, eskisine göre biraz daha nötr, biraz daha renksiz, ama İsveç nakışının belki de kuzeyin gri gündüzlerini aydınlatsın diye icat edilmiş o ışıltılı işlemesi ile göz alıcı bir kahve köşesi oldu.. 





Adetler, gelenekler, her yerin ruhuna göre alışkanlıklar..Dünya öyle heyecan verici ve "denemeden ölmemeli" denilecek o kadar güzellik var ki..

Sevinçleri ile nefes kesen bir bayram olsun, yanağınızda kocaman bir akide şekerini eritmeden, bir de kurban kavurmasının -ama az yağlı tarafından- tadına bakmadan geçirmeyin sakın bayramı..Damağımızda kalan bu tatlardır yanımızda tek götüreceğimiz, bir de kalbimizdeki paylaştıkça çoğalan sevgimiz.. İyi bayramlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...