10 Ağustos 2018 Cuma
Fesleğen Yeşili
Bu seferki tuzlu..Yeşili fesleğeninden..Benim gibi pesto sos düşkünlerindenseniz, tam sizlik..Hatta bu bisküvi yanında pesto sosla daha da güzel olur akşam davetlerinde mesela..Ya da benim gibi çayın yanına tercih edebilirsiniz..Malzemesi çok değil, işte tarifi de aşağıda..En önemli kısmı, buzdolabında bekletme kısmı, çünkü fesleğenli bisküviye kıtırlığını veren işte o..
200 gr. Un
100 gr. Oda Sıcaklığında Margarin
75 gr.Rende Kaşar Peyniri
20 gr.Taze Fesleğen Yaprağı
1 Yumurta Sarısı
Tuz
Rondoda kaşar peyniri ve fesleğen yaprakları ezilene kadar çekilir. Bir kapta margarin, yumurta sarısı, fesleğenli karışım, un ve tuz yoğurulur. Silindir haline getirilerek streç filme sarılır ve buzdolabında 30 dak. bekletilir. Süre onunda hamur 1 parmak kalınlığında dilimlenerek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir. 180 C fırında 15 dak. pişirilir.
Afiyet olsun, iyi tatiller
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Görüntüsü bile serinlik hissi veriyor 💚
YanıtlaSil