10 Ağustos 2018 Cuma

Fesleğen Yeşili



Bu seferki tuzlu..Yeşili fesleğeninden..Benim gibi pesto sos düşkünlerindenseniz, tam sizlik..Hatta bu bisküvi yanında pesto sosla daha da güzel olur akşam davetlerinde mesela..Ya da benim gibi çayın yanına tercih edebilirsiniz..Malzemesi çok değil, işte tarifi de aşağıda..En önemli kısmı, buzdolabında bekletme kısmı, çünkü fesleğenli bisküviye kıtırlığını veren işte o..



200 gr. Un     
100 gr. Oda Sıcaklığında Margarin     
75 gr.Rende Kaşar Peyniri     
20 gr.Taze Fesleğen Yaprağı     
1 Yumurta Sarısı     
Tuz

Rondoda kaşar peyniri ve fesleğen yaprakları ezilene kadar çekilir. Bir kapta margarin, yumurta sarısı, fesleğenli karışım, un ve tuz yoğurulur. Silindir haline getirilerek streç filme sarılır ve buzdolabında 30 dak. bekletilir. Süre onunda hamur 1 parmak kalınlığında dilimlenerek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir. 180 C fırında 15 dak. pişirilir.

Afiyet olsun, iyi tatiller

1 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...