31 Mayıs 2016 Salı

Japon Ekmeği



Bugünkü ekmeğimiz, paskalya çöreği ile pastane pidesi arası bir lezzette..Hafif tatlı, çok kabarık..Mutlaka deneneceklerden..Havalar sıcak bile olsa, Ramazan çorbasız olmaz..Çorba yanına da böyle bir ev ekmeği olmadan hiç olmaz.. 



475 gr.Un     
55 gr.Toz şeker     
1 tatlı kaşığı Tuz     
1 pk.Instant Maya     
1,5 çorba kaşığı Süt Tozu     
1 çay bardağı Süt     
30 gr.Oda Sıcaklığında Margarin     
1 Yumurta    
Üzeri için: 
1 Yumurta Sarısı

Bir tavada 25 gr.un ile 125 ml. Su bir tel çırpıcı ile sürekli karıştırılarak sos kıvamına gelip koyulaşana kadar pişirilir. Ateşten alınıp soğumaya bırakılır. Bir kapta kalan un diğer tüm malzeme ve unlu sosla yoğurulur. Unlanmış tezgahta bir süre daha yoğurulduktan sonra oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak 40 dak. bekletilir. Süre sonunda tekrar yoğurulup 4 parçaya bölünen hamurlar yan yana, yağlanmış bir  dikdörtgen bir kalıba yerleştirilir.  Oda sıcaklığında yine üzeri kapalı olarak 40 dak. daha bekletilir. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 C fırında 30 dak. pişirilir. Fırından alındığında üzerine nemli bir mutfak havlusu örtülüp birkaç dakika bekletildikten sonra kalıptan çıkarılıp servis yapılır. 

Afiyet Olsun..Hava çok ısındı birden, ben çıkıyorum yine dışarı, evlerde durulmuyor bizim burada bugün..



8 yorum:

  1. Ellerinize sağlık sunumuzda çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. Ooff bu ne güzellik böyle. İtiraf ediyorum. O kadar güzel görünüyor ki normalde ekmeği kopararak yerim ama bundan koca bir ısırık alasım geldi.

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iştah açıcı değil mi? :)) sevgiler benden de kucak dolusu..

      Sil
  3. Bir oturuşta yenir bu ama...
    Dışarı çıkmışken bana da uğra çayı koydum ateşe !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekmeği kapıp geleceğim bir akşamüstü, peynir var değil mi?

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...