25 Mayıs 2016 Çarşamba

Affet ve Sabret



Günden güne benim için daha da tanınmaz hale gelen şehrim, içindeki halini tavrını tanıyamadığım insanlarla, daha da eskiyor, bayağılaşıyor, basitleşiyor sanki. "Başka İstanbul yok" derken eskiden, biraz hizaya girmeye davet ederdi insanlar birbirini burada, biraz medeni olmaları, biraz çevreye saygılı olmalarını hatırlatır, "burada da öğrenemezsen, başka yer yok" demeye getirirlerdi..Şimdi, akıllarına esen yerlere park ettikleri arazi araçlarını bırakıp giden insanların ardından bakakalırken, sahilde çitledikleri çekirdekleri etrafa saçan hanım teyzelere kızgınlıkla kırgınlık karışımı bir iç acısıyla ve şaşkınlıktan yuvalarından fırlamış gözlerle bakarken, en şekilsiz vücutların ilk güneşte açılmış saçılmış selülitleri sahilleri aratırcasına gözümüze şenlik ettirmeye de :)) başlamışken hızlıca, çimlerin üzerinde debelenen, uzanan, uyuklayan, otlarcasına yeşilliklere yayılan gençleri, sirkle şehre ilk gelen birer canlıymışçasına incelemekten alamazken kendimi, "iyi ki başka İstanbul yok" diyorum içimden..İnşaatların tozundan şehrin üzerine çöken kesif sis bulutları, her sokak arasından fırlayan bir kamyon, "bol bol su kullanın" fetvasını aldıklarından beri iyice coşan şehir halkının istisnasız her akşamüstü merdivenlerini yıkarken etraftaki inşaatların atıklarıyla oluşturdukları o yoğun-yapışkan-çamur deryaları..Şehrin şimdi içine iş makinalarının homurtuları da eklenmiş hiç dinmeyen uğultusu...Affet bizi İstanbul..Sabret..



Neyse, dışarıda böyle kıyametler kopmuyormuş, gündem bizi bir o taraftan bir bu tarafa savurmuyormuş, her şey yolundaymış gibi yaşamaya devam..Evdeyiz çok şükür, camı açmazsak, televizyonu kısarsak, gazeteyi görmezsek, her şey yolunda çok şükür:)) O zaman yeni bir şeyler denemek vaktidir..Mesela şu meşhur cam kurabiyelerden..



2 Yumurta     
250 gr.Margarin     
4 su bardağı Un     
1 pk.Kabartma Tozu     
1 pk.Vanilya     
 su bardağı Tozşeker     
1 pk.Küçük Renkli Saydam Şeker   

Tüm kurabiye malzemesi yoğurulur. Kalıplarla kesilen kurabiyelerin ortaları da delik olacak şekilde kesilir. Kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Küçük şekerler kırılarak, kurabiyelerin ortasındaki boşluklara doldurulur. 180 C fırında 15 dak. pişirilir. Fırından alındıktan sonra 15 dak. soğumaları beklenir. Dikkatlice yağlı kağıttan ayrılarak servis tabağına alınır.      

Afiyet Olsun..Allah hepimize sabır versin..Bir de affetme gücü..

1 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...