26 Ağustos 2015 Çarşamba

Açılalım Biraz


Bunaltıcı bir yaz geçiriyoruz, belirsizlik, acı, sıcak, sıkıntı, sevgisizlik, her şeyin üst üste geldiği..Unutmaya değil ama dayanmaya çalışmaktan başka yapacak ne var? Güçlü olabilmek, güçlü kalabilmek için "hayat devam ediyor, etmeli" diye çaba sarf etmeyi bırakmamalı..


Uğraştığım şeylerin çoğu bu gayretten bu aralar..Bu öğlen, öğlen yemeği yerine çay sofrası kurmak mesela..En güzel örtülerle, en özel tariflerle, bize, sadece bizim için şık bir sofra, yemek dergilerine yakışacak atıştırmalık tabaklarla..İyi de geldi ama, hep yaparken, hem sunarken, hem yerken..Açıldık biraz, iyi geldi..


Bu peynirli külahlar, bakmayın havalı duruşlarına, çok pratikler..Hatta külahları daha önceden hazırlayıp, ikramdan hemen önce doldurmak da mümkün, misafirler için de kolay ama güzel bir sunum yani..Külah görünümünü sağlamak için ben pasta malzemeleri satan bir yerden torpil külahları aldım ama, huni gibi kıvrılmış yağlı kağıt da aynı işi tamamıyla görüyor, iş ki, insan yapmak istesin, değil mi ama? İşte şunlarla yapılıyor, şöyle yapılıyor:


      8 kare Milföy Hamuru
1 Yumurta Sarısı
100 gr Labne Peynir
3 dal kıyılmış Dereotu
2 çorba kaşığı küp kesilmiş Kırmızı Biber
Külah kalıpların dış yüzeyleri biraz yağlanır. Kare milföyler biraz açılarak, 5 şerit çıkacak şekilde kesilir. Milföy şeritleri külah kalıpların dış yüzeylerine verev şekilde sarılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 C fırında 20 dak. pişirilir. Bir kapta labne peynir, kıyılmış dereotu ve minik minik doğranmış biber karıştırılır. Krema sıkma torbasının geniş ağzı ile külahların içine sıkılarak, uç kısımları ince kıyılmış dereotuna bulanarak servis yapılır.
Afiyet Olsun. Moraliniz yüksek, umudunuz bol olsun..


8 yorum:

  1. Çok pratik bir tarif gerçekten, çok teşekkürler, bu tarz tarifler her zaman favorim doğrusu, elinize sağlık:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de öyle oldu şu aralar, şimdiden afiyet olsun deneyeceğin zamana mahsuben :))

      Sil
  2. Afiyet olsun Elif ,hem görüntü güzel ,hem de belli ki lezzet on numara.
    Ahhh bir de ulusça ağzımızın tadı yerinde olsa !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah, yetti artık, en kısa zamanda her şeyin güzel olmasını diliyorum..

      Sil
  3. İnsan keyifli olduğu, güldüğü, neşelendiği, mutlu olduğu anlardan utanır mı? Utandık yeminle, bu yaz bunu başardılar... Hüzün hep yanıbaşımızda şimdilerde... Dediğin gibi yine de enseyi karartmamalı, morali yüksek tutmaya çalışmalı...
    Afiyetler olsun Elifçim, nefis görünüyor senin külahlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım bu kış, gülünesi bir kış olur, yazın acısını çıkarttırır bizlere..

      Sil
  4. ellerinize sağlık cok nefis görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, benden de çoook sevgiler

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...