17 Ağustos 2015 Pazartesi

Bu Yaz


Yazları genellikle dışarıda, dondurma yiyerek, serin bir şeyler içerek geçirirken, bu yıl sıcaktan dışarıda öyle uzun zaman geçirilmiyor. O zaman da hep pratik şeylerin peşindeyiz, ızgara balığımızın yanına bol salata, biraz en kolayından mısır ekmeği, bir de güzel film karşısında, klima ile evdeki nemi alıp oturuyoruz..Ancak böyle nefes alınıyor bu aralar bizim buralarda..

Ama sabah erken saatlerde daha yumuşak oluyor hava, esintili ve sakin..Bu fırsatı kaçırmayalım diye, sabah erkenden sahilde başladık bu yeni haftaya, biraz daha rahat bir hafta geçirebilmek temennisi ile..


Bugün işte o pratik mısır ekmeklerinden birini paylaşacağım, Mısır Unlu Ekmek demek daha doğru, çünkü buğday unu ile birlikte yapılıyor ve mısır ununun keskinliğini çok sevmeyenler için iyi  bir alternatif..

1 su bardağı Süt     
1 su bardağı Mısır Unu     
1 su bardağı Buğday Unu     
1 çay bardağı Sıvı yağ     
1 pk.Kabartma Tozu     
Tuz

Bir kapta tüm malzeme çırpılıp, yağlanmış kalıba dökülür. 180 C fırında 35 dak. Pişirilir. 

Afiyet Olsun, yeni haftanız serin ve keyifli geçsin..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...