15 Ocak 2015 Perşembe

Yeniler, Yineler


Yağmurdu, kardı derken, kapanıp kalmıştık ne zamandır. Bu sabah dışarı attık kendimizi, biraz yürüyüş, biraz kahvaltı, biraz şehre tepeden bakış..Güzel bir hafta sonu yaklaşıyor. Elimde boyanıp eskitilecek bir metal tabağım var, zımparalanıp yenilecek bir tepsim, kafamda daha ne çok fikir..Çok işim var anlayacağınız. Yeni düşünceler, yeni planlar, yine projeler, yine hedefler..Zor olan hiç bir şey üretmeden durabilmek galiba insanoğlu için..

Bu işlerin arasında denenecek tarifler de var, pişirilecek sağlıklı sebze yemeklerinin yanında olmazsa olmazımız ekmekler..Bu gün haşhaşlı zeytinli ekmek var. Kek görünümünde, ekmek kıvamında..Zaten zeytinli ekmek meraklısıysanız benim gibi, işin içine bir de çıtır çıtır haşhaşlar eklendiğinde verdiği keyfe değmeyin artık:))

1 su bardağı Ilık Süt 
1,5 tatlı kaşığı Instant Maya
1,5 tatlı kaşığı Toz Şeker
3 çorba kaşığı Yoğurt   
1 çay bardağı Sıvı yağ
1 Yumurta
2 tatlı kaşığı Tuz
5 su bardağı Un
1 su bardağı Dilimlenmiş Siyah Zeytin
2 çorba kaşığı Haşhaş

Bir kapta süt, maya, şeker, yoğurt, sıvı yağ ve yumurta karıştırılır. Tuz serpilip un eklenir. Oda sıcaklığında üzeri kapalı şekilde 40 dak. Bekletilir. Hamura zeytin ve haşhaş ilave edilerek, yağlanmış uzun bir kek kalıbına üzeri düzeltilerek yayılıp 30 dak. daha üzeri kapalı
şekilde oda sıcaklığında bekletilir. 200 C fırında 30 dak. Pişirilir.

Afiyet Olsun. Aklınızdakileri hayata geçirebileceğiniz güzel bir gün olsun. 



6 yorum:

  1. Elif birgün bulussak ben recellerimi, sende ekmeklerini gelirsen, off ne güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne diyorsun, harika olur, belki bir gün bir yerlerde :))

      Sil
  2. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyorlar :)
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. ekmek yapıp yiyesim geldi:) zeytin, haşhaş ne güzeldir kimbilir tadı..
    becerikli arkadaşım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. bende bir ekmek tarifi deneyeceğim bu haftasonu,inşallah yapabilirim.
    Ekmeksiz bir haftasonu kahvaltısı düşünemiyorum, ha fırından, ha evden ama mutlaka mayalı:)

    YanıtlaSil
  5. Zeytinliye bayılırım zaten, acaba haşhaşla nasıl olur? Denemeden anlayamayız :) Görüntü şahane hemen deniycem, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...