30 Ocak 2015 Cuma

Tatlı Günü


Lodos diyorlar, fırtına gelecek diyorlar, afet diyorlar, korkutuyorlar insanı..Umarım beklenen boyutta olmaz, umarım kimsenin burnu kanamaz. Ama bu güzel güneşli günde insan korkuyor pek uzaklaşamıyor buralardan, ne olur ne olmaz. O zaman evde bir şeyler yapmalı, evde vakit geçirmeli bugün. Biraz internet, belki biraz televizyon, biraz MFÖ dinleyerek tatlı keyfi mesela..Tam ortasındayım yağmurun, karın, soğuğun diyerekten..


Kaymaklı ekmek kadayıfı havasında bir tatlı yaptım, Kıbrıs Tatlısı..Tarif Hayat Cafe'den..Az biraz oynadım tarifle aslında..Hafif mi hafif, hafifliği hem tabandaki galeta unundan hem de üstündeki muhallebisinden..Aklımdaki bir tatlıyı daha denemenin mutluluğu bir yana, evde olmak güzel şey.. 

4 Yumurta 
2/3 su bardağı Toz Şeker
1 çay bardağı Sıvı yağ
1 su bardağı Galeta Unu
1 su bardağı Çekilmiş Ceviz
1 su bardağı Hindistan Cevizi
1 pk. Kabartma Tozu
1 pk.Vanilya
Kreması
1 lt. Süt
1 su bardağı Nişasta
1,5 çay bardağı  Toz Şeker
2 pk. Krem Şanti
Şerbeti
4 su bardağı Su
3 su bardağı  Toz Şeker
1 pk.Vanilya

Şerbet için su, şeker ve vanilya kaynatılıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Bu arada kek için yumurtalarla şeker çırpılır. Diğer tüm malzeme de eklenerek, yağlanmış cam bir fırın kabına dökülerek 175 C fırında 25 dak. Pişirilir. Fırından çıktığında birkaç dakika bekletilip, üzerine şerbet dökülür.
Kreması için süt, şeker ve nişasta sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ateşten alınarak, içine toz krem şanti eklenerek mikserle çırpılır. Tatlının üzerine yayılır. En üste Hindistan cevizi serpilerek ve cevizlerle süslenerek buzdolabında bekletilir. 

Afiyet Olsun.


5 yorum:

  1. elif nasıl da canım tatlı istemekte, bugün de sende tatlı, meltemin evinde tatlı ne yapsam...afiyetle yiyin.

    YanıtlaSil
  2. Oy oy oy:)
    Harika görünüyor! :)

    Evde olasım geldi şu an:)

    YanıtlaSil
  3. enfes görünüyor ellerine sağlık. afiyet olsun

    YanıtlaSil
  4. elif naptın sen ya:) çok güzel olmuş bu:) yutkuba yutkuna bi hal oldum, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Özellikle kreması çok kıvamında görünüyor... Tatlı görünce, Murphi kanunlarının bir maddesi aklıma geldi :" Dünyadaki en güzel şeyler ya kanun dışı, ya ahlak dışı ya da şişmanlatıcıdır. "

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...