5 Ocak 2015 Pazartesi

Yeni Yıl Kuşları


Umduğum gibi lapa lapa kar yağışlı değil ama çok soğuk ve yağmurlu bir yılbaşı akşamının ardından yeni yılın ilk günlerini de hep böyle kapalı, yağmurlu, soğuk geçirdik ve devamı da geliyormuş bakın işte..Ama yine söylüyorum, İstanbul için erken, Şubat-Mart olmadan öyle kartoğu oynayacak, "gırç gırç" sesleriyle üzerinde yürünecek, arabaların üzerindeki o el değmemiş kardan örtülere resimler yapacak zamanları gelmez İstanbul'un, hele de bizim yakada denize yakın yerlerin.. 




O kapalı, kasvetli günü neşelendirecek sofra düzeni aklımdaydı uzun zamandır, zaten masa örtümü de yılbaşı akşamı için hazırlıyordum. Örtünün modeli Tuva'nın masa örtüleri-3 kitabından..İşlemesi de çok zevkliydi, kullanması ayrı..Bu tonları çok seviyorum, kuşlar ve onları besleyen bu minik yemişlere bayılıyorum..Daha ne olsun?


Yılbaşından bir kaç gün önce etrafta dolaşıp, parklardan, bahçelerden minik çalılardan, yılbaşı soframızı süsleyebileceğimizi düşündüğümüz doğal ne varsa artık bulduklarımızdan ve kesip eve getirebildiklerimizden getirdik. Salondaki vazoları ve tabii yemek masamızı da hep bunlarla süsledik bu sene..Her şey kendi düzeninde olsun, doğal olsun, sıkmasın, yormasın istedik..Sağlık diledik, bu yılı da birlikte bitirebilmeyi diledik..Gökyüzü havai fişeklerle rengarenk boyanırken o gece, en çok beyaz renk diledik hepimiz için..   

14 yorum:

  1. Questa tovaglia e una meraviglia.

    YanıtlaSil
  2. O ilk kareyi tablo yaptırsana, çok ciddiyim bak! Nefis çünkü, ellerine sağlık Elifçim yaa, harikasın yeminle! Çok imrendim örtüne, o güzel, narin kuşlarına...
    Kar bekliyoruz biz de ailecek, tez vakitte, inşallah dediğin kadar beklemeyiz,
    Sağlık en ilk dileğimiz, huzur sonra, sonra mutluluk, neşe, bereket... liste uzar gider, gönlümüzce desek...
    öperim çok çok güzel arkadaşım...

    YanıtlaSil
  3. Tuva'nın benzer örtülerinden ben de aldım, işlenilmeyi bekliyor:(( çok şık bir masa örtüsü olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Şu aralar çok sık ziyaret yapamıyorum, şimdi ne var ne yok diye bakınıyordum. İlk gördüğüm de bu güzel örtü oldu. Yazmadan uzun uzuuun baktım vallahi.... Nasıl güzel olmuşlar, nasıl zarif... Tüm yorgunluğum gitti samimiyetle.

    O işleyen eller hiç dert görmesinler....

    Önümüzde yaşanacak olan yıl da en az bu kuşlar kadar güzel olsun ♥

    YanıtlaSil
  5. Bayıldım bayıldıım kuşlara! Kumaş da çok hoş nerden aldınız ve ne deniyor alınırken?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır masa örtüsü, rico ismi de..Genellikle etamin kumaş, iplik satan tuhafiyelerde falan kolayca bulunuyor.90*90 boyutlarında benimki..

      Sil
  6. Elif, muhteşem çerçeve olur bundan, yap duvarına as. Ellerine sağlık, yeni yılını kutlarım, sevgiyle...

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuşlar, ellerinize sağlık! Renkler de bir harika!

    YanıtlaSil
  8. Bu örtünün üzeinde, güzel tabaklarda, tarçınlı zencefilli kurabiye yiyip, yanında da kahve olsun istedim bir an:)
    Çoook güzel olmuş, güzel günlerde kullanmak nasip olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  9. çok güzel olmuşşşşşş. ellerinize emeğinize sağlık. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık, kuşların sesini duyar gibiyim;) yılbaşı süslerimiz aynı bende küçük bir makasla bahçemizden topladım;) mutlu yıllar olsun tüm sevdiklerinle.

    YanıtlaSil
  11. elif emeğine, gözlerine sağlık bayıldım. çok güzel olmuş...annemden kalan kanaviçe işlemeler var bir ara bende onları fotoğraflayacağım... sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah onlar nasıl güzeldir kimbilir..Bizimkilere benzer mi onlar, anılat doludur, yıllarla bezelidir onlar..Aaahh, aahh, hepsi ne güzel birer hatıra..

      Sil
  12. Mutlu yıllar elif, Çok şık eline sağlık

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...