10 Ocak 2015 Cumartesi

Kabak Tadı


Bal kabağı tatlı olarak zaten nefistir. Maalesef bizde sadece tatlı yapılır bu güzel meyveden ama, ben çorbasına da bayılırım. Bu pasta halini ise henüz denemediyseniz, bu tarifi sakın kaçırmayın.


Anlayacağınız biz bu yıla kabak tadıyla başladık. Geçen pek de hoşlanmadığımız yılın 12. ayın sonunda artık iyice kabak tadı vermeye başlaması bir yana, tatlı başlamak istediğimiz yıla "bari liften zenginlerle başlayalım da, zararın neresinden dönsek kardır" düşüncesi de etkiledi tabii.. 



Kahvenin yanına da cevizli karanfilli tadı ile öyle yakışıyor ki..Bir kahve keyfi öncesinde hemen bir dilim fotoğrafladım sizler için. 


İşte bu da Kabaklı Pastamın tarifi:

1 kg.Bal kabağı           
1,5 su bardağı Toz şeker     
1 Hazır Sade Pasta Tabanı   
5 diş Karanfil    
1 paket Krem Şanti    
1 su bardağı Ceviz              
1,5 çay bardağı Süt

Soyulup doğranmış kabak, toz şeker ve karanfil bir tencereye konarak kısık ateşte 1 saat pişirilir. İçinden karanfil taneleri çıkarılarak çatalla ezilir ve soğumaya bırakılır. Krem şanti sütle çırpılır. Keklerden birinin üzerine krem şanti sürülür. Üzerine kabak tatlısı yerleştirilir. Kıyılmış ceviz serpilir. Diğer kekin de iç kısmına krem şanti sürülerek kabak tatlısın üzerine kapatılır. Kalan tatlı kalan krem şanti ile çırpılarak pastanın üzeri kaplanır. Pasta yarım cevizlerle süslenir.    


Afiyet olsun, herkese tatlı bir hafta sonu diliyorum.

5 yorum:

  1. Ne hoş süslemişsiniz,afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. benimde anneciğim bize şekerli kabak böreği yapardı. nasılda özlemişim o eski tatları.

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor eline sağlık. Marifetlihanımlar klübü kabaklı böreği bende yapıyom çok da severiz.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabaklı börek mi? Bunun tarifi var mı acaba? Öğrensem ben de yapsam?

      Sil
  4. hımmm ne lezzetli olmuştur kimbilir? mutlaka denenecek....

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...