6 Şubat 2013 Çarşamba

Yaban Mersinli Çikolatalı Pasta

PC313581

Bu pasta, yılbaşı pastamızdı. Tarifi ise Macro Market'in insert'ünden. Eğer bakmayı bilirsen, her şey bir yemek kitabı demişler (galiba ben dedim bunu şimdi ama, güzel olmadı mı?).

Bol çikolatalı ve pratik. Üzerini küçük jöle şekerlemelerin kırmızı meyvelileri ile süsledim. Yapraklarını da şeker hamurundan yapınca, çoban püskülleri gibi oldular, yani tam yılbaşılık... Üzerindeki ganaj tarifi ise 10 numara, her türlü pasta için kullanabilirsiniz..


1 çay bardağı Kurutulmuş Yaban Mersini    
1/3 çay bardağı su    
110 gr.Margarin    
175 gr.Bitter Çikolata    
1,5 çay bardağı Un       
3 Yumurta                
2/3 çay bardağı Toz şeker
½ çay kaşığı Tuz        
Ganaj: 1 çay bardağı Krema       
150 gr.Bitter Çikolata

Yaban mersini su ile kısık ateşte 1 dakika pişirilip, ateşten alınır. Margarin eritilip, bir kaba alınır. Üzerine çikolata eklenir. 1 dak. bekler teker yumurtalar eklenerek çırpmaya devam edilir. Un ve tuz da ilave edilir. Yaban mersinleri eklenip karıştırılarak, yağlanmış kek kalıbına dökülür. 180 C fırında 60 dak. pişirilir. Bu sırada ganaj için bir tavada krema ısıtılıp, içine çikolata eklenir. Karıştırılıp, 1 saat oda ısısında bekletirli. Fırından alınıp, soğuyan kekin üstü ve yanları ganaj ile kaplanır. Şeker hamuru, şekerlemeler veya meyvelerle süslenerek oda ısısında servis yapılır.  

Afiyet Olsun.


PC313582

3 yorum:

  1. ilk defa böyle yaban mersinli kek görüyorum
    tadı nasıl acaba yaa çok merak ettim bak şimdi:)
    elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor ilk defa gördüğüm kek tarifi lezzetini çok merak ettim.

    YanıtlaSil
  3. harika gözüküyor uff canım istedi bak,bende ilk defa görüyorum yabanmersinli kek ama denemek lazım eminim çok lezzetlidir

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...