31 Ocak 2013 Perşembe

Çilekli Tart

PC153471


Görüntüsü çok güzel, ama emin olun tadı daha da güzel. Çileklerin üzerine serpiştirdiğim nane yaprakları görüntüyü daha da zenginleştirdi. Bu güzellik oldukça kolay aslında, göründüğü kadar zor değil..En zor kısmı taze ve tatlı çilek bulabilmek, organik çilek bulursanız, yaşadınız...

Tart Hamuru:
2 su bardağı Un    
125 gr.Margarin       
4 çorba kaşığı Pudra Şekeri    
1 Yumurta
 Kreması:
250 gr.Süt             
1,5 çay bardağı Toz şeker                                            
1+1/4 çay bardağı Un
1 pk.Vanilya         
50 gr.Margarin                                                          
1  Yumurta
Üzeri İçin:
250 gr.Çilek
1 çay bardağı Su   
5 gr.Hazır Jöle
6,5 tatlı kaşığı Toz şeker                                         
 

Krema için bir tencerede süt kaynatılır. Toz şeker, un, yumurta, margarin ve vanilya ile karıştırılıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. 2 su bardağı un, küçük küçük doğranmış 125 gr.Margarin, pudra şekeri ve yumurta yoğurulur. Tart kalıbına dökülerek 180 C fırında 20 dak. pişirilir. Fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca üzerine krema yayılır. Meyve dilimleriyle süslenir. Bir kapta su kaynatılır, 6,5 çorba kaşığı toz şeker ve jöle eklenir. Meyvelerin üzerine sürülür.

Afiyet Olsun.

1 yorum:

  1. harika olmuş, ellerinize sağlık:kış meyveleriyle deniycem ,muzlu mesela olur herhalde

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...